Sektion 12

Stor bøde og Sektion 12 lukket til næste europæiske hjemmekamp

F.C. København har modtaget dommen fra UEFA efter Champions League kampen mod Dortmund, hvor der blandt andet var en meget omfattende brug af pyroteknik i Parken.

Dommen giver F.C. København en markant straf, der omfatter, at Sektion 12 (B-tribunen) skal være lukket for tilskuere til næste europæiske hjemmekamp:

Tager straffen til efterretning
”Vi tager straffen til efterretning," siger direktør Jacob Lauesen.

"Det ærgrer os meget, at tilskueradfærden til kampen har så store økonomiske og markante sportslige konsekvenser for klubben."

"På trods af, at vi i forbindelse med kampen gjorde en stor indsats for at undgå problemer på tribunerne, må vi også erkende, at der var en farlig, massiv og helt uacceptabel brug af pyroteknik, som klubben nu bliver straffet for.”

Alvorlige konsekvenser
”Vi vil skærpe vores indsats for at mindske brugen af pyroteknik, og vi må endnu engang opfordre kraftigt til, at vores fans overholder reglerne. Det har meget alvorlige konsekvenser for både klub og fans at bryde dem,” siger Jacob Lauesen.

Den samlede bøde fra UEFA for pyroteknik og andre forseelser lyder på 79.000 Euro svarende til knapt 600.000 kroner.

”De penge ville vi naturligvis hellere have brugt på andre tiltag, og der venter også nu et større projekt i forhold til at løse logistikken omkring billetsalg med videre til næste europæiske hjemmekamp. Det ligger et stykke ude i fremtiden, så vi har ikke en afklaring på praktikken endnu,” slutter Jacob Lauesen.