27.08 er en god dato til en udekamp

Statistisk om belgiske modstandere

To sejre, to uafgjorte 
F.C. København har nu spillet fire kampe mod Club Brugge KV, og har et ganske godt tag på belgierne. De fire kampe er nemlig fordelt på to sejre og to uafgjorte – og så var F.C. København endda meget tæt på at have vundet tre gange – men desværre fik Vázquez udlignet i tillægstiden i udekampen mod Club Brugge KV for et par uger siden. 

De fire kampe mod Club Brugge KV 
17. december 2008, Club Brügge KV 0-1 F.C. København (Santin) 
1. august 2012, F.C. København 0-0 Club Brügge 
8. august 2012, Club Brügge KV 2-3 F.C. København (Nicolai Jørgensen, Bolaños, Santin) 
23. oktober 2014, Club Brügge KV 1-1 F.C. København (Amartey) 

F.C. København mod belgiske hold 
F.C. København har krammet på Club Brugge KV, men det samme kan ikke rigtig siges, når det drejer sig om F.C. København mod belgiske hold i de europæiske turneringer. 

Godt nok har F.C. København blot spillet yderligere to kampe mod belgiske hold – begge gange mod Standard Liege – men begge kampe blev tabt; 0-3 i Liege og 0-1 hjemme i Telia Parken. 

Danske vs belgiske klubber i de europæiske turneringer 
Det første danske hold der mødte en belgisk modstander i de europæiske turneringer var Vejle BK. De mødte i september 1972 RSC Anderlecht i den hedengangne Europa Cup for pokalvindere, en kamp belgierne vandt med 4-2. 

Siden da har danske og belgiske hold krydset klinger yderlige 28 gange, og det er belgierne der har overtaget. Ud af de i alt 29 kampe har belgiske hold vundet 17 af dem, syv kampe er endt med dansk sejr og fem er sluttet uafgjort. Målscoren er 26-57 med de danske hold nævnt først. 

Af de 29 kampe er 13 af dem spillet på danske grund. Her har de danske klubber vundet tre gange, to kampe er sluttet uafgjort og otte gange er det endt med belgisk triumf. Målscoren på dansk grund er 7-21. 

Statistik i samarbejde med danskfodbold.com