Statistik vs FC Vestsjælland

F.C. København har mødt FC Vestsjælland to gange tidligere, begge gange i DBU Pokalen – for F.C. København har vundet begge kampe, uden at det lykkedes for vestsjællænderne at komme på måltavlen.

Det første opgør blev spillet i september 2008. Her holdt FC Vestsjælland nullet i 1. halvleg og først i det 56. minut fik F.C. København gang i målscoringen. Her bragte William Kvist Løverne foran 1-0 og blot seks minutter senere øgede José Junior til 2-0 på straffespark. I kampens sidste 10 minutter sørgede Ailton Almeida med to scoringer for slutresultatet 4-0.

Næste opgør mod FC Vestsjælland var i september 2011, og hvor den første kamp kun bød på mål i 2. halvleg, så blev der denne gang kun scoret i 1. halvleg. Begge mål blev scoret af César Santin efter oplæg fra henholdsvis Bryan Oviedo og Morten Nordstrand.

Det skal næsten bemærkes, at i de to sæsoner hvor F.C. København har elimineret FC Vestsjælland, der er Byens Hold endt med at vinde pokalfinalen.

Navnet FC Vestsjælland har været brugt siden 2008/09-sæsonen, så udover de to opgør i DBU Pokalen mod FC Vestsjælland, så gemmer der sig også en pokalkamp mod moderklubben Slagelse B&I i 2005 i historiebøgerne. Det opgør endte 2-2 i ordinær tid, men Løverne vandt kampen med 6-5 efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence.

Mange brasilianske mål mod FC Vestsjælland
Umiddelbart kunne det ligne en god ide, hvis der til søndagens opgør var nogle brasilianere på banen, for som det kan læses af ovenstående, så er fem af de seks mål som F.C. København har scoret mod FC Vestsjælland scoret af brasilianere – og medregnes de to mål i den ordinære spilletid Slagelse B&I, så er det seks ud af otte mål der er sat ind af brasilianere – for i 2005 bragte Álvaro Santos F.C. København foran 1-0, og det efter blot 18 sekunder…