Ståle: - Vi ved, hvad der venter os

Ståle: - Vi ved, hvad der venter os

Jesper Grønkjær og Ståle Solbakken til dagens pressemøde i Athen

Fotos: Lars Rønbøg, Sportsagency.dk

af Torkil Fosdal

- Vi glæder os meget og har stor tro på, at vi kan levere en rigtig god præstation! Sådan indledte cheftræner Ståle Solbakkens tirsdagens pressemøde på Det Olympiske Stadion i Athen, der i morgen forvandles fra en tom, stille og arkitektonisk smuk arena til en sydeuropæisk heksekedel med et lydtryk, som ikke er hverdagskost for de danske mestre. Men det skræmmer ikke Jesper Grønkjær: 

- Det er Champions League vi spiller, og uanset hvem vi møder, vil der være tryk på. Men vi er sydpå, og folk er mere fanatiske hernede, så der er ingen tvivl om, at der kommer mere larm på lægterne. Men vi skal vende det til noget positivt. Vi er super-opsatte, og vi er mentalt klar, så vi skal bruge den fantastiske kulisse som en motivation og ikke være bange for det.

Johan Wiland var heller ikke nervøs ved udsigten til at skulle stå over for det fanatiske græske hjemmepublikum: 

- Nej, der er jo det her, man har drømt om, siden man var barn, lød det med begejstring i stemmen og glød i øjnene fra den svenske landsholdskeeper. 

Ikke væsentligt bedre end BATE
Ståle Solbakken har naturligvis studeret Panathinaikos nøje, og her i weekenden var ITU-træner Johan Lange også nede og se deres seneste kamp i den græske liga, da de besejrede Panionios med 2-1 i lørdags. 

- Jeg tror på en god kamp, sagde Ståle. - Jeg fornemmer, at vi har et hold med et enormt mentalt overskud til trods for, at vi allerede har spillet mange kampe. Så vi har gode forhåbninger. I alle vores kampe har vi haft perioder, hvor vi var rigtig gode, og jeg ser ingen grund til, at vi ikke skal kunne byde dem op til dans i morgen. Men det bliver en rigtig hård kamp, og jeg har ingen illusioner om, at vi ikke vil møde et godt hold og især et godt hjemmehold.

- Men vi ved, at vi på vores bedste dage kan lave gode resultater på udebane, og vi er inde i en periode, hvor det kører rigtig godt. Men det kan jo være, at nogle af deres bedste har en rigtig god dag og leverer nogle individuelle præstationer, der kan gøre det rigtig svært for os. Og måske vil nogle af mine spillere med mindre international rutine få en svær kamp, men p.t. er der ikke noget der tyder på det. Hånden på hjertet, så mener jeg ikke, at det hold vi møder er væsentligt bedre end BATE Borisov. Organisatorisk har Panathinaikos nogle mangler, men til gengæld har de på nogle pladser spillere med skræmmende individuel styrke. Hvis vi kan ride stormen af de første 20-25 minutter, tror jeg på, at vi kan gøre en rigtig god figur. Jeg har rigtig en god tro på mit eget hold, sagde Ståle med overbevisning i stemmen. 

N'Doye og Panathinaikos
Dame N’Doye har – ligesom Mikael Antonsson – tidligere repræsenteret Panathinaikos, men det var et andet hold dengang, konstaterede Ståle: 

- Selvfølgelig kan han give os nogle tips om enkelte spillere og fortælle noget om kulturen i klubben, men ikke mere end det. Deres hold i dag er meget anderledes, og de har også en anden træner.

N’Doye selv husker kun en håndfuld af spillerne fra dengang, han var i klubben og tilføjer, at han i øvrigt aldrig har spillet på Det Olympiske Stadion, men kun på Panathinaikos’ eget stadion, som de ikke benytter til kampe som denne, der kan trække op mod 70.000 tilskuere. 

Zanka kontra Sølvi
På dagens pressemøde blev der som forventet også spurgt til det centrale midterforsvar, hvor Zanka ligesom i lørdags skal spille sammen med Mikael Antonsson, fordi Sølvi Ottesen er ude med en brækket arm. 

- Anton og Zanka er de to, der har spillet mest sammen de seneste år, så de kender hinanden godt. Zanka har større speed end Sølvi, og han har nok spillet flere internationale kampe end Sølvi. Men han tror nogle gange, han er Franz Beckenbauer den Anden, og det kan koste i kampene. Sølvi har sin styrke i og rundt om i eget felt, hvor han måske er den bedste stopper i Superligaen til at cleare boldene. Han tænker hele tiden defensivt, hvis han da ikke er oppe i det andet felt ved dødbolde, og han er mere kompromisløs end Zanka, vurderede Ståle og uddybede hvad det kan betyde, hvis Panathinaikos som forventet stiller med franskmanden Djibril Cissé oppe foran:

 - Cissé er hurtig, men også god i feltet, så Zanka vil have fordel i sin speed, og vi kan stå lidt højere oppe på banen, men samtidig kan vi måske mangle Sølvi foran eget mål, så der er fordele og ulemper. Men Zanka og Anton havde godt fat i Frank Kristensen i lørdags, og Zanka behøvede den kamp og gennemførte den godt. Han er måske nok en ung dreng, men har spillet omkring 100 kampe for os, så vi må forvente, at han tager det næste skridt fra blot at være ”ung og lovende”.

 

- Vi er hurtige, vi kender hinanden godt, vi forstår hinanden og vi tænker fodbold ens, tilføjede Mikael Antonsson om samarbejdet med Zanka, inden han og holdkammeraterne gik ud til den afsluttende træningsseance på det Olympiske Stadions lækre græstæppe, hvor der minsandten lige faldt et par dråber regn her til aften. Men heller ikke det kan ødelægge den gode stemning i truppen forud for morgendagens opgør, hvor en stille regnbyge nok vil være det mindste problem, når lyd- og ild-infernoet på stadion først bryder løs!