Ståle: - Vi skal lukke kampen de første 20 minutter

Ståle: - Vi skal lukke kampen de første 20 minutter

 

Cheftræner Ståle Solbakken var fint tilfreds med hans holds præstation de første 20 minutter af kampen på Haderslev Fodboldstadion, måske lige bortset fra at de mange chancer ikke resulterede i, at kampen blev afgjort allerede i denne fase. For herefter gik holdet ned i tempo og begyndte at spille bolden for meget rundt, og da sønderjyderne profiterede af en dødbold-situation kort før pausen, blev kampforløbet pludselig helt anderledes.

- Vi tager foden af gaspedalen efter de første 20 minutter, hvor vi ellers har chancer nok til at lukke kampen. De udligner på deres første afslutning i kampen, og så bliver det pludselig svært at komme igen, det er vi ikke det eneste hold, der har måttet sande, sagde Ståle Solbakken efter kampen, hvor assistenttræner Baard Wiggen talte 10-2 i afslutninger i københavnsk favør.

Ståle mindede om, at andre af ligaens tophold også har spillet tætte kampe her i Haderslev, bl.a. har FCM spillet 1-1 to gange, Brøndby har spillet 2-2, AaB har spillet 1-1. Også Byens Hold måtte nøjes med et point sidst de var på besøg, men det var en helt anden kamp:

- Det var i sæsonstarten, hvor vi stadig skulle sammenspille et nyt hold, så det er to forskellige situationer. I dag er jeg tilfreds med spillet de første 20 minutter og med moralen de sidste 20 minutter, hvor de jo til sidst forsvarer sig med næsten alle mand nede i feltet.

Morten Nordstrand blev i dag foretrukket til startopstillingen i stedet for formstærke Ailton, og det havde Ståle denne kommentar til:

- Morten har gjort det godt med scoringer i de kampe, hvor han er kommet ind, og jeg vurderede, at han havde brug for en hel kamp for at komme rigtigt i gang med sit spil. Ailton har gjort det godt her i foråret, også senest mod Nordsjælland, men hvis han nu havde fået en dårlig oplevelse i dag, så havde det været sværere at sætte Nordstrand ind næste gang. Kampene falder tæt i den kommende tid, og vi har brug for at holde mange spillere i gang, vurderede Ståle.

Dame N’Doye har heller ikke fået så meget spilletid på det seneste, men i dag kan man roligt tale om en succesoplevelse for den stærke senegaleser:

- Ja, han begyndte foråret udmærket, men så blev det lidt tungt for ham i de næste kampe, men det er nok meget normalt. Men langsomt og sikkert er han siden kommet i bedre omdrejninger, sagde Ståle Solbakken inden han og spillerne vendte næsen hjem mod hovedstaden til et par velfortjente fridage, inden det går løs med opladningen til næste opgave 2. påskedag, hvor Vejle gæster PARKEN.

 

Hjalte Nørregaard: Svære at spille mod

- Det er et svært hold at spille mod, de står godt nede bagved og clearer alle vores indlæg, men det var dejligt det lykkedes til sidst. Vi har ikke rigtigt flow i vores spil i dag, det går for langsomt med for mange boldberøringer.


Jesper Christiansen: Vi skal lukke kampen ved 1-0

- Vi er selvfølgelig ekstra glade for sejren, når den falder så sent, men vi skal jo lukke kampen ved 1-0. Vi ved, de er farlige på dødbolde, det var også sådan de udlignede sidst vi var hernede. Men god moral af os at blive ved i 2. halvleg.


Morten Nordstrand: Dejligt at få en hel kamp

- Det var dejligt at få en hel kamp, det trængte jeg til. Jeg kan godt mærke, der mangler lidt timing, men det blev bedre efterhånden som kampen skred frem. Jeg mangler nok lige nogle procent endnu, men det kommer når man får kampene. Det blev præcis så svært, som vi havde regnet med, når vi ikke kommer på 2-0 og de i stedet kommer ind i kampen. Men vigtigt at vi også kan vinde de her kampe.