Solidt københavnsk overtag i Telia Parken

F.C. KØBENHAVN VS ESBJERG FB
Inden søndagens opgør er F.C. København og Esbjerg fB tørnet sammen 43 gange i Alka Superligaen. Det er endt med 22 sejre til F.C. København, 12 uafgjorte og ni sejre til esbjergenserne. Målscoren er 71-48 med F.C. København nævnt først.

Ses der isoleret på Superligakampene i Telia Parken, har F.C. København vundet 15 ud af 22 kampe mod Esbjerg fB. Tre kampe er sluttet uden vinder og fire gange er Esbjerg fB taget hjem som vindere. Målscoren i Telia Parken er 47-24 i københavnsk favør.

Den mest scorende FCK-spiller mod Esbjerg fB i Superligaen er César Santin med syv mål. Herefter følger Marcus Allbäck, Sibusiso Zuma og Todi Jónsson – alle med fire træffere. I den aktuelle trup topper Andreas Cornelius med 3 Superligamål mod Esbjerg fB.

F.C. KØBENHAVN OG ALKA SUPERLIGAEN 2015/16
Det er ved at være et stykke tid siden seneste kamp i Alka Superligaen, men det endte lykkeligt – for hjemme i Telia Parken blev OB besejret med 4-1. Zanka scorede de to første mål, Nicolai Jørgensen øgede til 3-0, OB’s Lasse Nielsen lavede selvmål til 4-0 og først to minutter før tid fik OB reduceret ved Anders K. Jacobsen.

Sejren over OB betød, at F.C. København sluttede efteråret med 35 point for 17 kampe, nok til at sætte sig på 1. pladsen. Lige i hælene på F.C. København ligger AaB med 34 point, de har dog spillet en kamp mere end både F.C. København og FC Midtjylland. Sidstnævnte lå nummer tre inden weekenden med 31 point, men da SønderjyskE fik et point mod Randers FC lørdag eftermiddag, overtog sønderjyderne 3. pladsen.

F.C. København har scoret 30 mål i de 17 kampe. De 30 scorede mål er fordelt på 12 mål i 1. halvleg mod 18 mål i 2. halvleg. Defensiven har lukket 12 mål ind, fordelt 5-7 på de to halvleg.

Københavnsk topscorer er Kasper Kusk med fem Superligamål. De øvrige i Top-5 er Nicolai Jørgensen (4), Andreas Cornelius (4), Youssef Toutouh (4) og Mathias 'Zanka' Jørgensen (3).

ESBJERG FB OG ALKA SUPERLIGAEN 2015/16
Esbjerg fB sluttede efteråret af med et 0-1 nederlag til SønderjyskE, hvilket efterlod Esbjerg fB på en forholdsvis sikker 11. plads med 15 point. 11. pladsen er ”sikker” da esbjergenserne har fem point ned til Hobro IK på 12. pladsen men også seks point op til Viborg FF på 10. pladsen.

Den vestjyske offensiv har scoret 24 mål, fordelt helt ligeligt på de to halvlege. Esbjerg fB’s defensiv har tilladt 37 mål imod, 18 før pausen og 19 efter pausen. Topscorer hos Esbjerg fB er Nicki Bille med fem mål i Superligaen, men da han nu spiller for polske Lech Pozna?, er der med garanti ingen Bille-mål i Telia Parken på søndag. På en delt 2. plads på Esbjerg fB’s topscorerliste ligger Robin Söder, Mick van Buren og Kevin Mensah, alle med fire mål.

Udover Bille har Esbjerg fB sagt farvel til blandt andet Mikkel Vestergaard og Hans Henrik Andreasen, men har også fået nye kræfter tilført i form af Ronnie Schwartz, Jesper Jørgensen og Jesper Lauridsen.

HUSK at checke app’en VoresKBH, hvor der vil være yderligere information om den kommende hjemmekamp.