Sølvmedaljerne sikret!

Københavnsk 4-3-3-formation
Nicolai Jørgensen var tilbage på holdet efter et par kampes fravær på grund af den skade, han fik i pokalfinalen, og han lå fremme i et 3 mands-angreb med De Ridder og Sigurdarson, mens Poulsen, Amartey og Gíslason befolkede midtbanen, hvor Delaney i dag manglede på grund af karantæne.

Byens Hold ville naturligvis gerne benytte kampen til at sikre andenpladsen definitivt, mens OB ”kun” havde en plads i Top 6 at spille for. Det giver 17 i stedet for 16 hjemmekampe næste sæson, og det kan der jo også være en lille fordel i både økonomisk og pointmæssigt.

Afvekslende 1. halvleg
1. halvleg blev en afvekslende affære, hvor begge hold gerne ville frem over stepperne, og det resulterede i en del afslutninger i begge ender – heraf en håndfuld virkelig store, som godt kunne berettige en anden pausestilling end 0-0.

Hjemmeholdet fik den første i det 8. minut, da Nicolai firsttimede fornemt på et indlæg fra Høgli, men Mads Toppel nåede stærkt ned og reddede til hjørne. Bare to minutter efter brændte det på i den anden ende, da Emil Larsen ramte ydersiden af trekant-sammenføjningen.

Siden skulle man hen midt i halvlegen, før der igen skete ting og sager. Først fik Rasmus Falk en pænt stor skudchance i feltet, men Pelle nåede lige at kaste sig ned og blokere, og kort efter hamrede Spelmann bolden lige over mål efter lidt tøven i de bageste geledder.

Refleksredning forhindrede Nicolai-scoring
Tøven var der til gengæld ikke hos Nicolai, da han efter 26 minutter fik endnu et fint indlæg fra højre, denne gang leveret af Sigurdarson, og han flugtede resolut på kanten af målfeltet, men måtte igen se Toppel levere en fornem refleksredning.

OB nåede at få endnu en god mulighed, da Desler strøg til baglinien og fandt Falk inde foran, men han styrede bolden tæt forbi.

Efter den omgang var uafgjort ikke helt misvisende, selv om vi nok synes at Nicolais to chancer var en anelse større end fynboernes, men at det skulle stå 0-0 var absolut ikke udtryk for kampens forløb!

4-4-2 efter pausen
Nicolai udgik i pausen til fordel for Remmer, og vi ændrede til 4-4-2 med en midtbanediamant med Poulsen bagest og Amartey forrest. Det skulle bl.a. dæmme op for, at fynboerne havde haft bolden lige lovlig meget i 1. halvleg, og det lykkedes også ganske godt.

Halvlegens første store chance tilfaldt dog Emil Larsen, da han syv minutter efter pausen blev spillet helt blank foran mål af Spelmann. Stephan gik dog fremragende ud og snuppede afslutningen med en fodparade, og det skulle vise sig at være en kampafgørende aktion.

Efterhånden fik vi lagt bedre og bedre pres oppe på OB’s halvdel, men der manglede lige det sidste i de sidste afleveringer og indlæg.

Brandur gjorde det igen
Men så er det godt, vi har dødboldene! Midt i halvlegen kom Brandur Olsen ind i stedet for Høgli, netop som vi stod klar til at tage et frispark uden for OB-feltet. Brandur fik chancen og placerede bolden nede i det ene hjørne, og Toppel reagerede for sent og nåede ikke ned til den. Det var pokalheltens første Superliga-scoring, og så endda på hans første touch i kampen - og den sikrede ham igen rollen som matchvinder!

OB svarede dog igen med et nærgående forsøg fra Mathias Greve, men siden formåede de ikke at komme frem til noget, selv om de kastede både Thomas Dalgaard og Kenneth Zohore ind i angrebet. Zanka og Pelle styrede luftrummet foran Stephan, og der blev ikke givet ved dørene.

I slutminutterne blev der en glædelig sæsondebut til Mikkel Wohlgemuth, der var ude hele efteråret med en knæskade. I overtiden slap De Ridder pludselig helt alene igennem med Toppel, men hans forsøg på at lobbe bolden ind endte desværre i handskerne på OB-målmanden.

1-0-sejren sikrede definitivt sølvmedaljerne inden de to seneste kampe mod SønderjyskE ude og Hobro hjemme.

Holdet: 1 Stephan Andersen – 2 Tom Høgli (64.: 36 Brandur Olsen), 4 Pelle Nilsson (anf.), 25 Mathias Zanka Jørgensen, 3 Ludwig Augustinsson – 18 Daniel Amartey, 29 Christian Poulsen, 19 Rúrik Gíslason (90.: 35 Mikkel Wohlgemuth) – 14 Björn Sigurdarson, 10 Nicolai Jørgensen (46.: 20 Christoffer Remmer), 22 Steve De Ridder

Ikke benyttet: 41 Kim Christensen, 33 Yones Felfel, 39 Berat Beciri og 40 Marcus Mathisen