Sikkert avancement

Med den komfortable 6-0-føring fra det første opgør var der som ventet skiftet en hel del ud i mestrenes startopstilling. Således var kun Zanka, Kvist, TK og Vingaard gengangere fra den første kamp. Kvist tilmed på højre back-pladsen – og i dagens anledning med anførerbindet. Unge Thomas Delaney havde fået chancen fra start, ligesom i den anden af pokalsemifinalerne mod Nordvest i foråret. Desuden var der et glædeligt gensyn med Libor Sionko, der senest var i aktion for alvor i OB-kampen i foråret.

Og det skulle hurtigt vise sig, at Ståle og trænerteamet havde helt ret i sin vurdering af, at de 11 udvalgte sagtens kunne køre denne kamp hjem, tilmed uden at overanstrenge sig synderligt.

Der var kun spillet godt en halv snes minutter, da N’Doye bragte gæsterne foran med endnu et af sine hårde, præcise hovedstød efter et fint indlæg fra angrebskollega Morten Nordstrand.

Fire minutter efter var Nordstrand centimeter fra at øge, men hans flade skud tog ydersiden af den ene opstander, og han måtte derfor vente et par minutter mere med at komme på tavlen. Mogrens keeper kunne ikke holde et hårdt skud fra Thomas Kristensen, og så var Nord hurtigt over returen og fordoblede føringen. Det fejrede han med en hilsen til eks-klubkammeraten fra FC Nordsjælland, Jonathan Richter, der på tragisk vis blev ramt af et lyn under en træningskamp i mandags, hvilket i sagens natur har påvirket alle spillerne meget – ikke mindst Nord og TK.

Med 2-0 efter et kvarter gik løverne lidt ned i tempo og overlod bolden lidt til værterne, som dog ikke fik meget ud af anstrengelserne. Midt i pausen tillod den rumænske dommer en vandpause, om end varmen ikke længere var helt så kvælende, som da truppen ankom til stadion ved 19-tiden.

Først 7 minutter før pausen kom Mogren frem til en chance, da Bozo Milic headede lige over efter et indlæg fra venstre side, men det straffede værterne straks med at stramme tempoet frem mod pausen, hvilket resulterede i yderligere to scoringer. Først da N’Doye kraftfuldt trak forbi 3 mand og afsluttede med et velplaceret skud i netmaskerne, og et par minutter senere, da Vingaard blev spillet helt fri i venstre side af feltet og kvitterede ved at sætte bolden fladt i det lange hjørne til 4-0.

I pausen kom Saban Özdogan på banen i stedet for Vingaard til sin blot anden optræden i en officiel kamp. Han kunne efter blot to minutters spil se en uselvisk Nordstrand spille Thomas Delaney fri i feltet, og han havde tid til at tæmme bolden, inden han usvigeligt sikkert satte den fladt ved den ene stolpe. En fortjent belønning på en fin præstation af det unge stortalent, der på den centrale midtbane arbejdede godt i både det defensive og offensive spil kampen igennem.

Meget mere blev det dog ikke til… københavnerne ville ikke alverden, og montenegrinerne kunne ikke alverden, så 2. halvleg blev ikke særlig begivenhedsrig. Efter ca. 10 minutters spil havde Zanka et udmærket hovedstød lige over mål, men de helt åbne chancer kom løverne ikke frem til. Kvist og Nordstrand gik ud efter 65 minutters spil og blev erstattet af Peter Larsson og Ailton. Larsson spillede lidt på højre back, inden han byttede med Zanka, mens Laursen tog anførerbindet.

Med lidt større tempo og koncentration i opspillet kunne hjemmeholdet have været kørt ud af banen med et to-cifret nederlag, men man kan ikke fortænke mestrene i at køre 2. halvleg på rutinen. Kampene falder tæt i øjeblikket, og allerede næste uge venter næste europæiske opgave mod norske Stabæk, der uden tvivl byder på væsentligt hårdere modstand end de montenegrinske mestre.

De lod sig dog ikke helt nøje med 5-0, eftersom Ailton fire minutter sørgede for samme cifre som i den første kamp, da Mogren-forsvaret blev spillet fuldstændig tyndt. I første omgang fik keeperen afværget, men N’Doye samlede returen op og spillede Ailton helt fri, og så var tenniscifrene en kendsgerning.