Den afsluttende træning i Liège

Sidste udkald for VfB Stuttgart

SIDSTE UDKALD FOR VFB STUTTGART

De fleste fodboldklubber har forkortelser, fx omtaler vi jo selv Football Club København som F.C. København, men når det drejer sig om torsdagens modstandere, så kan man i den grad godt forstå, at de har valgt VfB Stuttgart fremfor ”Verein für Bewegungsspiele Stuttgart 1893 e. V.”.

Af Jan Eliassen
Som man kan se af ovenstående, så er VfB Stuttgart en klub med en lang historik og med en stolt fodboldhistorie, hvilket også var hvad William Kvist sagde, da vi interviewede ham i forbindelse med den første kamp mod VfB Stuttgart for 14 dage siden.

Som årstallet i ”Verein für Bewegungsspiele Stuttgart 1893 e. V.” afslører, så kan klubben spores tilbage til 1893, da det er stiftelsesåret for den ene af de to moderklubber, Stuttgarter FV 93. Den anden moderklub er Kronen-Club Cannstatt og i 1912 gik de to klubber sammen og dannede det, der i dag er VfB Stuttgart.

At klubben nyder stor opbakning i lokalområdet kan både ses ved de høje tilskuertal i Bundesligaen, men også i det fact at det er klub med rigtig mange medlemmer. Der er pt. mere end 45.000 medlemmer i VfB Stuttgart, hvilket gør klubben til den femtestørste sportsklub i Tyskland.

VfB Stuttgart har, på nær to sæsoner, spillet samtlige sæsoner i Bundesligaen siden den blev etableret i 1963. VfB har vundet fem tyske mesterskaber og tre pokaltitler. Seneste titel er mesterskabet fra 2006/07-sæsonen.

Nu venter endnu en kamp mod William Kvist og hans holdkammerater fra VfB Stuttgart, og det er mere eller mindre sidste udkald for tyskerne, hvis de stadig vil have en chance for at gå videre fra gruppe E i UEFA Europa League.

For bliver det til en københavnsk sejr i PARKEN, samt en sejr til Steuau Bucuresti over Molde FK, så vil Steuau være sikre på at gåde videre – og F.C. København vil have to matchbolde mod henholdsvis Molde FK og Steaua Bucuresti, hvis Løverne vil videre til forårets knald eller fald kampe - og det vil de gerne!

VfB Stuttgart gør fremskidt på hjemlig grund
Selvom VfB Stuttgart kun er placeret på 10. pladsen i Bundesligaen, så er der alligevel tale om, at torsdagens modstandere er ved at spille sig i form. I weekenden efter at VfB Stuttgart og F.C. København havde spillet 0-0 på Mercedes Benz Arena, tog de hjemme imod Eintracht Frankfurt, og her kunne de 54.840 tilskuere se Christian Gentner bringe VfB Stuttgart foran 1-0 tidligt i kampen. Eintracht Frankfurt fik udlignet midt i 2. halvleg, men heldigvis for William Kvist og VfB Stuttgart, så har de Vedad Ibisevic på kontrakt, og han afgjorde kampen med sin scoring til 2-1 seks minutter før tid.

Efter successen i Bundesligaen skulle VfB Stuttgart i onsdags forsøge at spille sig videre i den tyske pokalturnering, DFB pokal. Her var modstanderen St. Pauli fra 2. Bundesliga, og de formåede at holde stand i 21 minutter før det gik galt – men så gik det til gengæld også galt med to scoringer på to minutter. Først scorede Ibrahima Traoré og minuttet efter scorede Vedad Ibisevic, og da Tamas Hajnal øgede til 3-0 inden pausen, så var det opgør mere eller mindre afgjort – og der blev heller ikke scoret yderligere mål i opgøret.

VfB Stuttgart fik ikke alle gode gange tre sejre i træk her i weekenden, men mon ikke at de er ganske godt tilfredse med at have fået det ene point med hjem fra Dortmund. VfB Stuttgart fik ikke selv scoret, men i den anden ende formåede de også at afholde Borussia Dortmund fra at score, og dermed kunne de tage hjem med det ene point. Ingen tvivl om at VfB Stuttgart måtte kæmpe alt hvad de kunne for at få det ene point, for de nåede at få hele fire gule kort – blandt andet et til William Kvist.