Kalle Johnsson

Sidste nyt før Nykøbing FC-FCK

Ude i hvidt
For første gang siden den 10. maj spiller vi i aften udekamp i den hvide trøje. Dengang spillede vi 2-2 i Farum, og i sæsonens sidste udekamp i Randers spillede vi i den blå udebanetrøje. Denne sæson har vi spillet otte udekampe i den nye, sorte udebanetrøje.

Truppen kører i dag også sydpå i hvidt med den nye Z.N.E. tracktop fra adidas, som du også kan få fingre lige her i Fanshoppen.

Jens Stage
Jens Stage i det nye Z.N.E. rejsesæt med en kop slovakisk kaffe. Foto: Kristoffer Skadhauge, FCK.DK


Intet løssalg af billetter - køb online
Hvis du tager til Falster i aften og endnu ikke har købt billet, så vær opmærksom på, at der ikke er løssalg ved stadion - du skal købe den online på billet.nfc.dk. Klubben oplyste i går på sin hjemmeside, at der ikke er mange billetter tilbage. Husk også gyldigt FCK AWAY-kort!

SIDSTE NYT (kl. 12.20): Kampen er nu helt udsolgt

Pokal-topscorere
Vores all time-pokaltopscorer er Ailton med 8 mål efterfulgt af Dame N'Doye og César Santin med hver 7.

I vores nuværende førsteholdstrup har kun tre spillere scoret pokalmål for FCK: Pierre Bengtsson (2) samt Rasmus Falk og Jens Stage.

Seneste pokalmodstandere
Sidst vi mødte et 1. divisionshold i pokalen var den 20. september 2017, da vi som forsvarende pokalmestre vandt 3-0 i Skive.

De tre mål mod Skive blev scoret af Carlo Holse (2) og Kasper Kusk. Foto: Allan Høgholm, DK Sportsfoto


Siden Skivekampen har vi mødt fem Superligahold (FC Midtjylland to gange samt Brøndby, FC Nordsjælland og AaB), to 2. divisionshold (Hillerød og Avarta) og et Danmarksseriehold (Viby IF).

Thorup debuterede i pokalen
Jess Thorups første kamp som FCK-træner var i sidste sæsons 3. runde af Sydbank Pokalen, hvor vi slog Avarta 2-1 i en udekamp, som var flyttet til Parken.

Victor Kristiansen
Victor Kristiansen debuterede også mod Avarta. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images.


De første pokalkampe i en sæson
Kun én ud af 29 gange har vi tabt vores første pokalkamp i en sæson. Det var i august 1993, hvor vi tabte 0-3 ude mod B1909. Det er også den eneste gang, vi har tabt en pokalkamp til et lavere-rangerende hold.

Fire gange har vi først vundet vores første pokalkamp i sæsonen efter både forlænget spilletid og straffesparks-konkurrence, og hver gang var det mod lavere-rangerende hold (vi har syv gange mødt Superligahold i den første kamp):

  • 24.09.97 u Glostrup IF 32
  • 19.10.05 u Slagelse
  • 20.09.06 u Thisted FC
  • 25.09.19 u Hillerød

Onsdag er hyppigste pokaldag
Lidt over halvdelen af alle vores pokalkampe (64 ud af 112) er spillet på en onsdag, og torsdage (hvor finalerne jo normalt er spillet på Kristi Himmelfartsdag) er vores næsthyppigste pokal-ugedag med 38.

(Artiklen fortsætter under billedet)

unibet ANNONCE | 18+ | STOPSPILLET.DK | SELVUDLUK VIA ROFUS.NU | SPIL ANSVARLIGT

Dommerne
Dommer: Jens Maae
Linjedommere: Danny Kolding og Shpend Shala

Der er ikke VAR i Sydbank Pokalen, men det kan anvendes i de afsluttende runder, hvilket DBU i givet fald oplyser inden lodtrækningen til den pågældende runde.

Jens Maae har dømt 30 FCK-kampe, og fem af kampene har været pokalkampe. Hans seneste FCK-kamp var udekampen i Randers i marts 2021.

Kort, karantæner og skader
Ingen af holdene har karantæner.

TV
Du kan se kampen på DR2 og streame den via dr.dk/drtv samt på Viaplay.

Nostalgi
Første gang vi vandt pokalturneringen var i 1994/95 efter en 5-0-sejr over AB.

Pokalfinalen 1995
Pokalvinderne anno 1995. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

 

Pokalfinalen 1995
Finalemålscorerne var Lars Højer (2), Christian Lønstrup, Iørn Uldbjerg og Michael Johansen. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images