Sen udligning da SønderjyskE stjal point

Ståle og trænerteamet havde ændret på to pladser siden søndagens sejr i Hobro – Kacaniklic var atter klar til kamp og erstattede Amankwaa, mens de Ridder fik chancen i front i stedet for karantæneramte Cornelius. SønderjyskE havde Goura i karantæne og stillede med tre eks-FCK’ere i form af Daniel Jensen, Absalonsen og lejesvenden Pourié.

Der var godt fyldt op i Telia Parken – hjulpet på vej af at det var Blue and White-banner-dag og af Telia-sponserede fribilletter – og de så et hjemmehold, der var meget tæt på at bringe sig foran i det 3. minut efter et fremragende angreb. Claudemir erobrede den nede foran eget felt, Nicolai drev den op langs banen og sendte Høgli af sted i højre side, og nordmanden slog et perfekt indlæg, som Nico selv nåede frem og heade på, men bolden strøg centimeter over overliggeren og endte i nettaget.

SønderjyskE lod sig dog ikke slå ud, men gik frisk til sagen og havde held til at sætte (= sænke) tempoet i store dele af de første 45 minutter, og det bekom ikke løverne vel. Gæsterne havde også en del udmærkede afslutninger, og især Pourié virkede meget opsat på at score på sine tidligere holdkammerater. Han havde da også flere skudforsøg, men hver gang sad de lige i favnen på Stephan Andersen.

Den største chance tilfaldt Morten Bech midt i halvlegen, da han trak ind bag forsvaret fra sin højrekant og fik bolden af Bechmann, men helt alene med Stephan overplacerede han sit skud, der strøg tæt forbi den nærmeste opstander.

Nu var det ikke sådan, at sønderjyderne fuldstændig dominerede spillet, og boldbesiddelsen var nogenlunde jævnt fordelt, men det var som om københavnerne gik lidt i stå, når de kom op på den sidste tredjedel af banen og ikke fandt de redskaber der skulle til for at åbne den solide sønderjyske organisation

Fem minutter før pausen var marginalerne dog med hjemmeholdet. Et fint angreb blev afsluttet med et Nicolai Jørgensen-forsøg uden for feltet, og bolden strejfede en sønderjyde og snød Skender ende på stregen – og så brød jublen ellers løs i Telia Parken. Altså i de sekunder det varede, før spillerne og fansene opdagede, at linievogteren stod med flaget i vejret. Med en hob af hvide spillere omkring sig løb dommeren klogelig ud til sin kollega og efter kort tids diskussion pegede han op mod midten som tegn på, at målet var anerkendt. Så tog sønderjyderne over og protesterede, men lige lidt hjalp det…

Inden pausefløjtet var det meget tæt på 2-0, da Rúrik spillede Kacaniklic helt fri i venstre side, men Skender tog godt for sig og parerede til hjørne. Pourié nåede at sende endnu et skud i favnen på Stephan, inden pauseteen var klar til de to hold.

Fem minutter efter pausen fik Pourié sin største mulighed, da et indkast blev snittet videre til ham midt i feltet, men han bragede den over mål. Og så tog hjemmeholdet ellers fat… et nærgående forsøg fra Nicolai blev efterfulgt af fire hjørner på 5-6 seks minutter, og fra da af ændrede kampen sig radikalt. Der kom helt anderledes fart over FCK-spillet end før pausen, og angreb mod angreb skyllede ned mod det sønderjyske mål.

Efter 63 minutter rykkede Nicolai uimodståeligt op langs midteraksen og spillede Kacaniklic i det helt rette øjeblik, og svenskeren gjorde det rigtige da han listede en flad bold uden om Skender, men desværre også centimeter forbi den fjerneste stolpe. Dominansen fortsatte, mens Ståle sendte Poulsen og Amankwaa ind for Claudemir og Kacaniklic, og med 20 minutter igen stod hovedparten af de 21.413 tilskuere op og var klar til at juble. Nicolai spillede en kvik 1-2 med de Ridder og var helt alene med Skender, som på mirakuløs vis dog fik reddet med en fodparade.

Løverne forsatte dog ufortrødent med at jagte det andet mål, mens gæsterne var meget sjældne gæster oppe i den anden ende. Absalonsen havde haft en god mulighed efter 62 minutter, som Zanka nåede at cleare, men med ni minutter før tid fik Pourié et noget billigt frispark lige uden for hjørnet af FCK-feltet, som skulle vise sig at blive afgørende. Henrik Hansen sendte det indover, og Niels Lodberg kastede sig frem og headede bolden ind til 1-1. Stik imod spil og chancer, men det er jo ikke for ingenting, at SønderjyskE er Superligaens remis-specialister…

Trods ihærdige forsøg på at sikre alle tre point og et par udmærkede forsøg fra Amankwaa og Toutouh (der afløste Amartey kort før tid), så lykkedes det ikke at fremtvinge en afgørelse.

Holdet : 1 Stephan Andersen – 2 Tom Høgli, 25 Mathias Zanka Jørgensen (anf.), 15 Mikael Antonsson, 3 Pierre Bengtsson – 19 Rúrik Gíslason, 6 Claudemir (68.: 29 Christian Poulsen), 18 Daniel Amartey (85.: 24 Youssef Toutouh), 17 Alexander Kacaniklic (68.: 32 Danny Amankwaa) – 10 Nicolai Jørgensen, 22 Steve de Ridder

Ikke benyttet: 21 Johan Wiland, 4 Pelle Nilsson, 8 Thomas Delaney og 36 Brandur Olsen