To sejre og et enkelt nederlag

Lørdag eftermiddag var der nærmest gang i alle spillerne fra School of Excellence, idet både FCK2, U19- og U17-holdet var i aktion. FCK2 hev en sejr i land over Stenløse, FCK U19 slog i en dramatisk kamp AB med 3-1, mens det blev til et 1-3 nederlag til FCK U17 mod AGF/Viby.

Af Jan Eliassen

FCK2 vandt med 2-1 i Stenløse

Kampen mod Stenløse var en lidt jævn affære, specielt i 1. halvleg hvor begge hold stod godt overfor hinanden. Det var en kamp spillet på en traditionsrig meget tidlig forårsbane, hvilket satte et vist præg på kvaliteten – og selvom der ikke var de store chancer i de første 35 minutter, så kom Stenløse alligevel foran, da Morten Sørensen hamrede bolden op i krogen uden chance for Frederik Vang.

Målet blev startskuddet til at FCK2 vågnede, men uden at de fik sat sig helt igennem, så derfor stod den 1-0 ved pausen, hvilket positivt nok betød, at FCK2 stadig var helt med i kampen. I 2. halvleg blev der justeret nogle småting, og der bliver lagt et langt bedre pres, og FCK2 blev både spil- og chance-dominerende.

Efter 56 minutter blev Simon Duer nedlagt i feltet, og Andreas Moos scorede sikkert på det efterfølgende straffespark, så der nu var balance i regnskabet. Herfra stod der FCK2 på det meste, og blandt andet havde Saban et par gode muligheder, men der manglede den sidste smule held i sprøjten.

Men bedst som man troede det ville ende 1-1, så slog Kristian Ellegaard fra venstre side et præcist indlæg til Andreas Moos, og så stod den 2-1 til FCK2 med blot tre minutter – plus det løse – tilbage af kampen. Herfra skulle føringen forsvares hjem, og det lykkedes på fornemmeste vis.
Sejren kom efter en god indsats, hvor der blev arbejdet benhårdt på en svær bane – men det var også en kamp hvor FCK2 kendte deres besøgelsestid – og det er jo vigtigt, hvis man vil have point på kontoen.

Sejr til U19 efter dramatisk indledning

I dagens udekamp mod AB var der drama, det var dog ikke så meget med bolden – men dramaet kom i form af den ulykke som FCK’s Kristian Geertsen var ude for.

FCK U19 fik ellers en perfekt start, og kom foran allerede efter i det 2. minut da Jonas Møller sparkede frispark fra venstre side af feltet. Hans spark sad lige i panden på Thobias Skovgaard, og så var FCK U19 foran. Desværre blev Cagri Erdem skadet i forbindelse med frisparket, og minuttet efter kom så udskiftning nummer to. AB havde hjørnespark, og her var Kristian Geertsen involveret i et hændeligt uheld, der desværre betød, at han blev slået bevidstløs og fik slugt sin egen tunge. Det lykkes dog at få clearet luftvejene, og Kristian Geertsen blev ved bevidsthed og under stabile forhold kørt på hospitalet. Lørdag aften er meldingen, at Kristian Geertsen er noget forslået, har fået en hjernerystelse – men at han har det nogenlunde godt.

Kampen var derfor sat i bero i 20 minutter, men da den kom i gang igen, da var der reelt kun spillet tre minutter, men FCK U19 havde allerede måttet foretage to udskiftninger. Spillerne var noget rystede af den chokerende oplevelse, men de skal have ros for at komme godt i gang igen – og efter 25 minutter, da gled Haydar Said igennem AB’s forsvar, næsten fra midten af banen, og bragte sikkert FCK U19 foran med 2-0. FCK U19 sad fuldstændig på kampen, og det kunne sagtens være blevet 3-0 inden pausen, blandt andet headede Lasse Horn på overliggeren lige inden pausen.

Efter pausen spillede FCK U19 lidt afventende, var en smule for passive, og efter 65 minutter fik AB så reduceret til 1-2. Herefter fulgte ti minutter hvor der blev gået til stålet, AB havde fået troen igen – og FCK U19 havde en smule gummi i benene, men med ca. 15 minutter tilbage af kampen, så fik FCK U19 atter bragt sig foran med to mål, da Jonas Møller sparkede hjørnespark – og det udnyttede Thobias Skovgaard til at bringe FCK U19 yderligere foran. Herfra var der ingen tvivl om udfaldet, og det endte med en fortjent 3-1 sejr til FCK U19.

Efter kampen sagde træner Brian Riemer:

- Det var en ret speciel kamp i kraft af uheldet med Kristian Geertsen. Men for mig er der tre positive ting i dag. Først at vi kunne holde fokus og viste at vi kunne spille efter forholdene. Dernæst at vi spillede kampen som vi skulle – og det gav os tre point – og sidst, men ikke mindst, så er det naturligvis meget positivt at Kristian her til aften har det godt.

Nederlag til FCK U17 i Århus

Det lykkedes desværre ikke for FCK U17 at vinde lørdagens kamp mod AGF/Viby, da de tabte med 1-3 på udebane.

AGF/Viby kom foran 1-0 i kampens 1. minut, men FCK U17’s Pierre Larsen fik udlignet til 1-1 efter 25. minutter. Det resultat holdt desværre ikke hjem, da to scoringer af hjemmeholdet i henholdsvis det 65. og 75. minut sikrede AGF/Viby en 3-1 sejr.