Rødovre - F.C. København 0-11 (0-5)

På Boldklubben Rødovres 75 års jubilæumsdag var det F. C. København der løb med opmærksomheden. På en koncentreret indsats formåede byens hold at passere Rødovres målmand 11 gange.

Peter Møller

Kampen i dag bød på et glædeligt gensyn med den tilbagevendte Peter Nielsen, og der var ikke gået mange sekunder før han viste sine kvaliteter. På sin første boldberøring spillede han således Røll helt fri, men denne brændte dog den store chance. I det 14. minut fik Peter Nielsen så selv chancen på forarbejde af Zuma, og han scorede sikkert tæt inde ved mål.

I de følgende 10 minutter bølgede angrebene ned mod Rødovres mål, men ukoncentrerede afslutninger og flot målmandsspil forhindrede en fordobling af scoren.

Peter Møller der brændte en gigantchance i det 9. minut rettede dog op på dette da han efter hjørnespark i det 23. minut scorede tæt inde foran mål. Og blot 3 minutter senere scorede Møller igen, denne gang med hovedet, efter et glimrende indlæg fra Peter Nielsen. Og netop Nielsen var en af 1. halvegs store oplevelser. Med præcise afleveringer, gode tacklinger og en fin placeringsevne gav Nielsen løfter om at han går et stort efterår i møde.

I det 32. minut tog Zuma så over. Med et perlemål - langskud fra 25m oppe i trekanten - scorede Zuma sit første af 5 mål i kampen. 7 minutter senere kom det andet efter en flot frispilning med hælen af Peter Møller, der gav Zuma frit løb og han scorede sikkert med en indersideafslutning.

I slutningen af halvegen fik Rødovre en stor chance for at få et jubilæumsmål, men Frank Neergaards skud blev pareret af Magnus Kihlstedt.

5-0 ved pausen efter en chancerig og seværdig halveg, der blev afviklet i spirende sommervejr på en fornuftig bane.

Efter pausen blev der rokeret en del om. Lønstrup og Røll røg ind på den centrale midtbane, mens Fredgaard og Bisgaard tog sif af henholdsvis venstre og højre midtbanekant. Zivkovic kom ind i det centrale forsvar mens Bo Svensson spillede højre forsvar og Tomas Antonelius venstre. Ligeledes blev Magnus Kihlstedt afløst af Rune Pedersen.

Trods de mange udskiftninger bevarede FCK det høje tempo og efter blot 3 minutter havde Zuma allerede nettet 2 gange. Første gang efter oplæg fra en velspillende Bisgaard og anden gang efter en hælaflevering fra Røll.

Bisgaard kom selv på tavlen i det 54. minut efter et meget flot opspil af Møller og Røll. Sidstnævnte blev 7 minutter senere skiftet ud med Hjalte Nørregaard, men det var ikke mange minutters pause han fik, for kort efter blev Carsten Fredgaard skadet og Røll måtte i kamp igen. Fredgaard fik hold i ryggen, men regner selv med at lidt hvile og massage hurtigt vil klare det problem.

I det 72. Minut scorede Zuma så sit 5 mål i kampen efter en forsvarsfejl oppe på banen. Superstjernen gav i dag de mange fans fuld valuta for pengene, og at dømme efter de autografhungrende børns "man-hunting" efter kampen var der vist ingen tvivl om hvem der var kampens helt.

FCK oplevede også at runde et jubilæum, om end et lille et, da Bisgaard scorede til 10-0 på et fladt skud i det 81. minut.

11-0- målet blev headet ind af Peter Møller i det 84. minut efter endnu et flot oplæg fra Bisgaard.

5 minutter senere blev kampen fløjtet af og på trods af den lidt billige baggrund, var de mange klapsalver velmenende, for det var en god og underholdende sommerkamp der afslørede lovende takter.

De næste kampe for FCK bliver af en helt anden kaliber for her venter LYN i Oslo næste lørdag og d. 16.07 kan holdet opleves på Helsingør Stadion, hvor Sheffield Wednesday er modstanderen.

Billeder fra dagens kamp kommer på nettet mandag.