Professionelt arbejde

God plads på tribunerne
Mestrene stillede op nogenlunde som forventet, når man på forhånd vidste, at Peter Larsson var sygdomsramt, Libor Sionko skadet og Atiba Hutchinson på opgaver med det canadiske landshold. Eneste lille overraskelse var måske, at Jesper Grønkjær blev sparet fra start, og at Mathias Zanka blev foretrukket for Ulrik Laursen. Sidstnævnte hang dog givetvis sammen med, at Ståle Solbakken ønskede en hurtig spiller nede bagved til at fange montenegrinerne i de forventede kontraløb.

Gæsterne stillede op i en blanding af en 4-1-4-1 og en 4-4-2, hvor kun Bozo Milic lå helt fremme, mens Petar Grbic – der scorede halvdelen af målene, da de sammenlagt besejrede Hibernians fra Malta med 6-0 – vekslede mellem midtbane og angreb. Eks-OB’eren Srdjan Radonjic var ikke spilleberettiget til dette opgør.

Der var god plads på tribunerne, da den tyrkiske dommer Dereli fløjtede kampen i gang, og slutfacit lød på 12.226 tilskuere. Men til sammenligning var det et par tusinde flere end  hjemmekampene mod Cliftonville og Carmarthen Town, der trak 10-12.000 tilskuere. Cliftonville blev besejret 7-0, og selv om Mogren er et væsentligt bedre hold, så var det meget tæt på, at de fik en endnu større øretæve!

TK åbnede ballet efter fælt forsvarskiks
Der var kun spillet få minutter, da brasilianerne første gang lynede. Ailton tog et par skarpe træk midt på Mogrens halvdel og spiller lynhurtigt 1-2 mod Santin, men hans afslutning gik desværre lige ved siden af nærmeste stolpe og lagde sig i netmaskerne bag målet, hvilket fik en del tilskuere til at tro, at den rent faktisk gik ind. Der skulle dog kun gå 5 minutter, før netmaskerne blafrede fra den rigtige side.

Midtstopperen Simovic helkiksede et forsøg på at bremse en stikning i feltet fra Vingaard, og så stod Santin fri ved baglinien og kunne enkelt lægge bolden på tværs foran mål, hvor Thomas Kristensen let kunne passere Mogrens keeper Janjusevic. Sidstnævnte imponerede i øvrigt ved at stille op i lange bukser i den lune sommeraften. Måske et signal om, at de er vant til helt andre temperaturer nede ved den montenegrinske Adriaterhavs-riviera, hvor FK Mogren hører hjemme i badebyen Budva.

Gæsterne skal dog roses for at komme ganske frisk frem på banen, og det kunne ved enkelte lejligheder have udviklet sig ubehageligt, men forsvaret var på plads og fik afværget, når de truede med at blive for nærgående. Især den lille Marko Cetkovic på højrekanten tvang Oscar Wendt til at holde et ekstra øje med sine defensive pligter.

Zanka og Ailton gjorde det til 3-0 midt i halvlegen
I den anden ende var montenegrinerne derimod overraskende tyndt kørende, og det blev dyrt for dem i de næste kvarters tid. Først da Antonsson snittede et Wendt-hjørne videre ind foran mål, hvor Zanka elegant kunne dirigere bolden ned mod fjerneste stolpe. Desværre tog den træværket, men den forsvarer, der var posteret ved stolpen, klumrede så meget i det, at bolden sneg sig over stregen til 2-0.

Minuttet efter måtte Thomas Kristensen indkassere en advarsel for at et lidt tyndt frispark en halv snes meter uden for FCK-straffesparksfeltet, men det var på ingen måde en hårdtspillet kamp, og man så dårligt nok et regulært frispark i samtlige 90 minutter.

Men kampen blev også definitivt afgjort allerede efter 24 minutter, da Ailton fik oceaner af plads til at kontrollere et Vingaard-indlæg fra venstre og prikke bolden forbi Janjusevic. Faktisk stod tre FCK’ere helt fri tæt under mål, så det er ikke engang dækkende at kalde forsvaret hullet som en si – det var snarere som et basketball-kurv uden net.

Omkring den halve time opstod der igen afslutningskø for Mogren-målet, og til sidst tog Kvist chancen, men hans skud blev blokeret. Minuttet efter spillede Vingaard smart Ailton fri i venstre side af feltet, og han chippede den kattepote-elegant over keeperen, men desværre nåede en forsvarer at afværge, inden sukkerballen drysser ind i netmaskerne.

Herefter døde kampen lidt, og reelt skete der ikke noget særligt resten af halvlegen, bortset fra at Vingaard mod slutningen fik et par rigtig gode skudchancer fra kanten af feltet, som han sendte henholdsvis over mål og i favnen på keeperen.

Mogren blev kørt møre
Efter pausen kom hjemmeholdet også lidt stilfærdigt i gang, vel vidende at deres modstandere formentlig ville blive mere og mere tappet for kræfter, efterhånden som tiden gik. Snart begyndte chancerne også at opstå. Vingaard var igen uheldig med et par gode afslutninger, og Ailton var tæt på at score med hælen efter godt forarbejde af Santin i højre side.

Efter en times spil var presset efterhånden massivt, og Ståle satte trumf på ved først at sende Grønkjær på banen og siden Nordstrand og N’Doye. Ud gik TK og brasilianerne, mens Kvist gik ind centralt, Vingaard på højre midt og Grønkjær på venstre midt.

Mogren havde sporadiske kontraangreb, hvor især Grbic og Cetkovic ihærdigt forsøgte at komme frem til afslutninger, men Jesper Christiansen havde ikke meget at lave denne aften, hvor det meste foregik i den anden ende.

To kraftfulde hovedstødsmål af N'Doye
Symptomatisk nok begyndte montenegrinerne at lægge sig med krampe, og netop mens en af dem var uden for til behandling, slog N’Doye til med et tordnende hovedstød efter et fint indlæg fra Vingaard.

Grønkjær og Nordstrand var tæt på at øge de følgende minutter, men det blev N’Doye igen, der kom på tavlen, da han et kvarter før tid pressede sig frem inde foran mål og med saft og kraft headede et blandt mange fine Pospech-indlæg i kassen til 5-0.

Minuttet efter burde senegaleseren tilmed have tegnet sig for et hattrick, men han kom en anelse for dybt i bolden på et Oscar Wendt-indlæg fra venstre og headede lige over mål fra et par meters afstand.

Nordstrand lukkede og slukkede
I stedet fik Nordstrand det sjette mål, da han otte minutter før tid fik bolden fra N’Doye og flot ekspederede den op i den fjerneste trekant. Også han kunne let have været noteret for flere scoringer, ikke mindst i overtiden, da han sendte bolden på overliggeren fra et par meters afstand efter et fortræffeligt Pospech-indlæg.

Pospech selv havde også en gylden mulighed, ligesom Vingaard og N’Doye med lidt held også kunne have øget, men alt i alt var det små skønhedspletter på en godt gennemført kamp, der ikke levner skyggen af tvivl om det samlede udfald efter næste uges returkamp. F.C. København er klar til 3. kvalifikationsrunde!