Portugisisk dommer onsdag aften

Onsdagens returkamp mod FC Dnipro Dnipropetrovsk skal dømmes af den 41-årige Duarte (Nuno Pereira) Gomes fra Portugal. De øvrige dommere er ligeledes fra Portugal.

Duarte Gomes har en enkelt gang tidligere dømt F.C. København, det var i oktober 2007, og dengang gik det meget godt – det endte i hvert fald med en københavnsk sejr.

GOMES I HOVEDROLLEN MOD RC LENS
I 2007 skulle F.C. København møde RC Lens i kampen om at komme med i gruppespillet i UEFA-Cup’en. Den første kamp i Frankrig var sluttet 1-1, og fordelen af udebanemålet tog det blot 13 minutter for franskmændene at udligne, for der bragte Eric Carrière RC Lens foran. Heldigvis fik Marcus Allbäck udlignet med et kvarter tilbage af kampen, og sørgede dermed for forlænget spilletid.

I den forlængede spilletid fik dommer Duarte Gomes i flere omgange en hovedrolle. Først da han udviste Michael Gravgaard, for at berøve en modstander en oplagt scoringschance, og senere da han tildelte F.C. København et straffespark. Jesper Grønkjær forspildte ikke chancen fra 11-meters pletten, og derfor endte det med københavnsk 2-1 sejr og videre avancement i turneringen.

DANSKE HOLD OG DUARTE GOMES
Udover F.C. Københavns kamp mod RC Lens i 2007, har kun en anden dansk klub haft fornøjelsen af dommer Duarte Gomes. Det var Brøndby IF, der i august 2010 besejrede FK Budu?nost Podgorica fra Montenegro med 1-0 på en scoring af Ousman Jallow.

Duarte Gomes har aldrig dømt det danske A-landshold, men har dømt det danske U19 landshold mod Slovakiet i en 0-0 kamp tilbage i 2005.

DUARTE GOMES OG DNIPRO
F.C. København kun har haft fornøjelse af Duarte Gomes en enkelt gang, og det samme er tilfældet for FC Dnipro Dnipropetrovsk. I august 2012 dømte Duarte kampen mellem Dnipro og tjekkiske FC Slovan Liberec, en kamp hvor vinderen kom i gruppespillet i UEFA Europa League.

Den første kamp mellem de to klubber var sluttet 2-2, og Gomes sørgede for at Dnipro kom tættere på gruppespillet, da han tildelte dem hele to straffespark. Men bagud 0-2 mod Dnipro (og med en mand i undertal siden midt i 1. halvleg) kom FC Slovan Liberec fint tilbage, og fik med små 20 minutter tilbage af kampen udlignet. Det endte dog med sejr til Dnipro, for sene scoringer af Konoplyanka og Kalinic sikrede ukrainerne en 4-2 sejr.