Anders Lange, chef for FCK Børnefodbold

Podcast: FCK Børnefodbold - med Anders Lange

Aldrig har så mange talenter fra egne rækker fået spilletid på førsteholdet som i de senere år, hvor F.C. København samtidig har vundet både det danske mesterskab, spillet Champions League-gruppespil samt vundet de nationale U19- og U17-ligaer.

Mange af de unge, der har fået deres gennembrud, har fået en stor del af deres udvikling i niveauerne under F.C. Københavns Talentafdeling.

For at belyse det store arbejde, der også foregår i de næste led i "fodbold-fødekæden", taler podcastvært Torkil Fosdal i denne episode med Anders Lange, som er chef for FCK Børnefodbold, der omfatter klubsamarbejde, spilleraktiviteter, scouting og talentholdene fra U7-U13.

I podcasten fortæller Anders bl.a. om klubbens overordnede strategi om at være mere for københavnerne ved at tilbyde drenge og piger en lang række forskellige muligheder for at spille fodbold på alle niveauer og i sunde og trygge børnemiljøer - og hvad det mere konkret indebærer.

Anders fortæller også, hvordan hverdagen ser ud for de yngre talenthold og herunder de udlandsrejser, der er en stor inspiration for både spillere og ledere.

Han fremhæver også det vigtige og tætte samarbejde med vores mange samarbejdsklubber om forskellige former for spilleraktiviteter samt om rekruttering og scouting.

Pigefodbold er allerede integreret i mange aktiviteter som FCK Camp, FCK Træning m.m., men endnu ikke en del af talentarbejdet i FCK Børnefodbold. Men Anders Lange og hans organisation følger med stor interesse arbejdet med at etablere et FCK kvindehold, og hvordan den endelige konstruktion vil påvirke talentarbejdet og børnefodbolden ned gennem årgangene.