Skulle du have glemt hvorledes F.C. København kvalificerede sig til klubbens fjerde Champions League-gruppespil, er her en hurtig oversigt:

13. juli 2016: Crusaders 0-3 F.C. København
19. juli 2016: F.C. København 6-0 Crusaders (videre med sammenlagt 9-0)

3. august 2016: F.C. København 3-0 Astra (videre med sammenlagt 4-1)

16. august 2016: F.C. København 1-0 Apoel FC
24. august 2016: Apoel FC 1-1 F.C. København (videre med sammenlagt 2-1)

F.C. KØBENHAVN vs PORTUGISISKE HOLD
F.C. København har spillet fire europæiske kampe mod portugisiske modstandere, og begge gange har det været i Champions League-regi, første gang i gruppespillet i 2006 og anden gang i kvalifikationen i 2007. Alle fire kampe har været mod SL Benfica.

I 2006 indledte F.C. København gruppespillet med at spille 0-0 mod SL Benfica i Telia Parken. ”Returkampen” blev spillet i midten af november 2006, og den kamp vandt portugiserne med 3-1.

De to næste opgør mod SL Benfica var i august 2007, her dystede de to mandskaber om en plads i gruppespillet i Champions League, og desværre for F.C. København blev begge kampe vundet af portugiserne (2-1 dernede og 1-0 i Telia Parken).

Danske klubber vs FC Porto i de europæiske klubturneringer
Der er blot en enkelt dansk klub, der har mødt FC Porto i Europa, og det er Vejle BK. Det var i september 1981, hvor Vejle BK mødte FC Porto i pokalvindernes turneringen. Den første kamp blev spillet på Vejle Stadion, en kamp der endte med en dansk 2-1 sejr.

Det lykkedes dog ikke for Vejle BK at gå videre, for i returkampen vandt FC Porto med 3-0, og gik dermed videre i turneringen med en samlet 4-2 sejr.

Danske klubber har spillet 41 kampe mod portugisiske hold i Europa. Seks af dem er vundet af de danske hold, otte er endt uafgjort og hele 27 gange har portugiserne sejret. Ses der isoleret på udekampene, har de danske hold vundet tre kampe, en er sluttet med en pointedeling – og 17 gange er de portugisiske værter endt som vindere af opgøret.

FC PORTOS VEJ TIL GRUPPESPILLET
FC Porto endte på en stille og rolig 3. plads i sidste sæson i Portugal. Og med ”stille og rolig” menes, at FC Porto på 3. pladsen var henholdsvis 13 og 15 point efter Sporting CP på 2. pladsen og mestrene fra SL Benfica – og samtidig var de hele 15 point foran SC Braga.

Som 3’er i Portugal skulle FC Porto kvalificere sig til UEFA Champions League via ”League route”. Her var FC Portos vej til gruppespillet forholdsvis kort – men hård – for de indtrådte direkte i playoffrunden, og skulle derfor ”blot” besejre AS Roma.

Den første kamp mod AS Roma blev spillet i Porto. Her lavede FC Portos Felipe selvmål i 1. halvleg, men efter pausen fik André Silva udlignet til 1-1 på straffespark.

Uafgjort 1-1 var naturligvis ikke det allerbedste udgangspunkt inden returkampen i Rom, men da Felipe bragte FC Porto foran 1-0 allerede i det 8. minut, så det lige pludselig ganske godt ud for portugiserne. Udsigten til Champions League blev endnu bedre, da AS Roma fik udvist både De Rossi og Emersen. Den fordel udnyttede FC Porto, og med 11 mand mod ni sikrede de sig deltagelse i gruppespillet med en sikker 3-0 sejr. De sidste to mål blev sat ind af Miguel Layun og Jesús Corona.

FC PORTO OG DEN HJEMLIGE LIGA
Der er spillet fire runder af den portugisiske liga, og FC Porto er at finde på 4. pladsen med ni point. FC Porto vandt de første to kampe med 3-1 over Rio Ave og 1-0 over Estoril, men i 3. spillerunde gik det så galt (set med FC Portos øjne). Felipe bragte dem godt nok tidligt foran 1-0 på udebane mod rivalerne Sporting CP, men Sporting CP lynede to gange inden pausen – og da 2. halvleg ikke bød på mål – endte kampen med en 2-1 sejr til Sporting CP.

I den forgangne weekend kom FC Porto tilbage i sejrherrens rolle, da de på hjemmebanen vandt en sikker 3-0 sejr over Vitória Guimarães SC. FC Porto har tre point op til Sporting CP på 1. pladsen og de er et point efter SC Braga og SL Benfica på 2. og 3. pladsen.