Nordjysk 2-1-sejr i premieren

Trods overvægt i spil og chancer måtte de danske mestre rejse fra Aalborg uden point i bagagen efter at have tabt sæsonpremieren 1-2 til AaB.

Det så ellers ganske lovende ud i kampens indledning, da Gíslason – der i dag fik chancen på venstre kanten tacklede sig til en udmærket afslutning i kampens første minut, og minuttet efter first-timede Santin et fint Pierre Bengtsson-indlæg så tæt forbi mål, at den lige snittede ydersiden af stolpen på vejen.

Bare to minutter senere viste hjemmeholdet dog også tænder, da Nicolai Thomsen hamrede et langskud på overliggeren med en sådan kraft, at returbolden endte ude på midten af FCK’s banehalvdel… Bare tre minutter senere fik Ragnar Sigurdsson en stor skudchance i feltet efter et hjørne, men det blev blokeret af venner og fjender inde foran Nicolai Larsen i AaB-målet.

Det blev således en usædvanligt begivenhedsrig indledning på kampen, som imidlertid blev afviklet i en tung varme, som gjorde det umuligt at holde tempoet på det høje niveau, som især gæsterne lagde ud med. Men løverne havde godt fat i bolden og begivenhederne, og da Søren Frederiksen efter et kvarters tid var ved at slippe fri i feltet, greb Ragnar Sigurdsson konsekvent ind og tacklede bolden fra ham.

Kort før stadionuret rundede 20 minutter var det igen tæt på en københavnsk scoring, da Bolaños sendte Lars Jacobsen af sted i højre side af feltet, men han måtte se sin flade afslutning hvisle tæt forbi den fjerneste opstander.

Midt i halvlegen var AaB-backen Henrik Dalsgaard gået med frem og prøvede at firsttime en tværbold ind i FCK-feltet, men han ramte den lidt skævt, så den var lige ved at overrumple Wiland, men den endte dog med at tage netstiveren bag målet.

Resten af halvlegen var det knap så meget action i de to felter, og det meste spil foregik på midten med mange dueller om boldene. Mestrene beholdt dog spilovertaget, men hjemmeholdet – der havde en lang rejse fra Georgien i benene fra en kvalifikationskamp i torsdags – stod godt og kompakt og gav ikke modstanderen meget plads at spille på. Da de to hold gik til pause var det med en possession på ca. 60-40 i københavnsk favør.

Et kvarters skygge og væskeindtag gjorde tilsyneladende underværker ved de to holds spillere, for indledningen 2. halvleg blev om muligt endnu mere begivenhedsrig end 1. halvleg – og med den forskel, at der kom gang i målscoringen. Desværre var det et drop af Johan Wiland, der satte gang i tingene, da han i halvlegens første minut ikke kunne holde et fladt forsøg fra Nicolai Thomsen, og så kunne Jeppe Curth enkelt prikke returbolden i nettet til nordjysk føring.

Bare to minutter senere bragte Pierre Bengtsson dog balance i regnskabet, men han måtte også have hjælp fra modstanderen, for hans direkte frispark blev rettet af i AaB-muren og snød fuldstændig Nicolai Larsen, der var gået til sin venstre side, men måtte se bolden gå i netmaskerne i den modsatte side af målet.

Knap fem minutter senere var Rúrik Gíslason ikke langt fra at bringe gæsterne foran, da et Bolaños-indlæg fra højre endte hos ham i venstre side, og han tog et træk ind i feltet, sigtede efter det fjerneste målhjørne, men måtte se bolden stryge lige over mål.

Herefter fulgte 10-15 minutter, hvor det meste spil foregik midt på banen, men stadig med et okay tempo og mange tæte dueller ude på banen.  Midt i halvlegen fik Marvin Pourié officiel debut, da han afløste César Santin, men selv om tyskeren viste stor iver efter at sætte sig præg på spillet, kunne man også se, at han kun har været i klubben i få dage og endnu ikke er helt fortrolig med spilmønstrene.

Det blev heller ikke lettere af, at AaB udnyttede et sjældent kontraangreb til at bringe sig foran 2-1 med knap 20 minutter igen. Kasper Risgård førte bolden frem, Kasper Kusk lagde den ud i højre side, hvor Dalsgaard fikst spillede på tværs til den fri Søren Frederiksen, der sparkede den i nettet. Måske ikke helt fortjent efter spil og chancer, men hjemmeholdet profiterede af den skarphed, som udeholdet manglede i dag.

Marvin Pourié fik sendt et udmærket hovedstødsforsøg lige forbi mål på et Lars Jacobsen-indlæg fra højre, men ellers var det svært for løverne at skabe chancer mod den kompakte AaB-organisation. Først 5 minutter før tid kom chancen, da Vetokele kom godt til baglinjen i venstre og lagde bolden fladt ind foran mål, men skønt AaB-keeperen havde efterladt målet helt tomt, fik den indskiftede Danny Amankwaa ikke ram på bolden i hård duel med Jakob Ahlmann.

Tættere kom løverne ikke, selv om man forsøgte at presse på til det sidste, og derfor bliver det ikke noget at fejre på hotellet i Aalborg i aften, hvor truppen overnatter, inden den i morgen flyver tilbage til hovedstaden for at begynde opladningen til næste søndags opgave – FC Midtjylland i Herning