Next stop: Haderslev

Sidst vi var i Haderslev og møde "Sønderjysk Elitesport" vandt vi 1-0 på et frisparksmål af André Bergdølmo - det var søndag den 14. august. Ugen efter tog sønderjyderne til Fyn og vandt 3-2 i Odense, men så gik de hen og tabte hele 4-8 hjemme til FC Midtjylland. I hvert fald hvis man skal tro resultatsiderne på SønderjyskE's officielle hjemmeside? helt så galt gik det vist ikke i den kamp, men det er et faktum, at SønderjyskE siden OB-kampen er gået fra nederlag til nederlag og kun har hentet et eneste point i de seneste 8 kampe ved at klare 1-1 i Viborg i begyndelsen af oktober.

Tidligere på sæsonen har SønderjyskE kun formået at besejre AGF, så det magre facit efter 14 runder siger 2 sejre, 2 uafgjorte og 10 nederlag. Dermed ligger holdet også placeret længst mod syd i liga-tabellen? Så selv om der ikke er langt op til de øvrige bundhold, skal der snart point ind på kontoen, hvis sønderjyderne skal overleve den første svære sæson i ligaen efter en oprykning.

Træner Morten Bruun tøver da heller ikke med at kalde det en krise, men udstråler samtidig den nødvendige "realistiske optimisme", der giver tro på, at løbet absolut ikke er kørt endnu. Han tiltrådte i midten af september efter at Søren Kusk havde valgt at forlade jobbet af private årsager, men nogen egentlig Bruun-effekt har altså ikke hidtil kunnet aflæses på resultatlisten.

Han har naturligvis sat sit præg på holdet, og det har først og fremmest handlet om at styrke den defensive organisation. Forståeligt nok, for SønderjyskE har endnu ikke holdt målet rent og ender ofte med at lukke 2-3 mål ind - eller 4, som i søndags i Farum, hvor midterforsvareren Jacob "Gaxe" Gregersen endda pådrog sig en advarsel, der udløser karantæne onsdag af-ten. Til gengæld er Michael Nonbo tilbage på den defensive midtbane efter karantæne.

Statistikken er indtil videre med os mod SønderjyskE - og Haderslev, som klubben hed, da den var oppe i den bedste række i sæsonen 2000/01. I år har vi som sagt vundet det hidtil eneste opgør, og i 2000/01 vandt vi to sikre hjemmesejre på 5-1 og 4-0, og en kneben 2-1-sejr i Haderslev.

Haderslevs mål i hjemmekampen blev i øvrigt scoret af Jacob Stolberg, som også scorede et godt hovedstødsmål mod Brøndby for et par uger siden. Han er en af de få spillere, der stadig er i klubben her fire sæsoner senere. Vi selv har kun en enkelt genganger fra 2-1-sejren i Haderslev i påsken 2001, nemlig Bo Svensson, som spillede hele kampen. Sidst vi var dernede, var der for øvrigt en hel del af de lokale - og muligvis også et par neutrale iagttagere - som mente, at Bo skulle have overværet en hel del af kampen fra bænken! Han lænede sig lidt op af et rødt kort i 1. halvleg, da gemytterne kom lidt i kog efter en batalje med Henrik Hansen, men parterne slap med gult?

Nu venter en ny kamp - og forhåbentlig en udbygning af vores fornemme rekord på foreløbig 11 sejre og 3 uafgjorte.