Emil Højlund

Neestrup: Fint at vinde, men præstationen var det vigtigste

Det blev, som sædvanlig fristes man til at sige, en fin kamp mod Silkeborg, som vi også de senere år har haft gode træningskampe mod. Denne gang vandt vi endda, og ”det er altid fint at vinde, men præstationen var det vigtigste”, sagde cheftræner Jacob Neestrup bagefter.

En cheftræner, der generelt var fint tilfreds med indsatsen:

”Der var flere plusser end minusser, både kollektivt og individuelt, og det gik endda lidt bedre end forventet i forhold til, at det var vores første testkamp,” sagde han.

”Vi skabte især mange chancer før pausen, fandt nogle gode åbninger og presset sad også fint, men vi havde jo svært ved at få bolden i mål, men flere viste sig godt frem både før og efter pausen i en generelt god træningskamp.”

Viktor Claesson
Viktor Claesson header på mål. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


Både Isak Johannesson og Jordan Larsson havde gode skudchancer i starten af kampen, og et par gange mere var det lige ved og næsten, inden gæsterne i 24. minut tog teten på en kontra. Kasper Kusk sendte Alexander Lind alene igennem, og han udplacerede Andreas Dithmer, som fik hele kampen i dag.

”Det var, som vi havde sagt på forhånd, fordi vi gerne ville se ham i 90 minutters seniorfodbold, for de kampe har han ikke haft så mange af, og han havde også flere gode aktioner i dag, både på nogle langskud, og da Adamsen var helt fri i 2. halvleg.”

Vi indledte med disse 11: Dithmer – Ankersen, Vavro, Diks, Sørensen – Johannesson, Clem, Claesson – Roony, Cornelius, Larsson, og vi skiftede planmæssigt seks mand i pausen

Fra 2. halvlegs start var holdet: Dithmer – Jelert, Diks, Lund, Sørensen – Lerager, Falk, Johannesson – Larsson, Oskarsson, Karamoko.

Efter få minutters spil var Orri Oskarsson tæt på at slippe fri uden for feltet, men Silkeborg-keeperen Jakob Prytz nedlagde ham temmelig voldsomt – og havde det ikke været en testkamp, havde kortet måske haft en anden farve end gult. Hvad værre var, måtte Orri kort efter udgå på grund af slaget, men de første meldinger lød heldigvis på, at det ikke var noget alvorligt.

Han blev erstattet af Thomas Jørgensen, og senere i 2. halvleg kom også tvillingerne Oscar og Emil Højlund ind for Sørensen og Larsson. Det betød, at Isak Johannesson rykkede ned som venstre back.

Med et kvarter igen sørgede Emil Højlund for en flot udligning, da han fra kanten af feltet hamrede bolden ind via underkanten af overliggeren, og Oscar var også tæt på at komme på tavlen, da han fra spids vinkel skød tæt forbi fjerneste stolpe.

Silkeborg havde også sine chancer – som før nævnt havde Tonni Adamsen en friløber, og Andreas Pyndt havde også et langskud, der snittede overkanten af overliggeren.

Men vi trak til sidst det længste strå, da Emil Højlund spillede Karamoko fri midt i feltet, hvor han bankede bolden ind til slutcifrene 2-1.

Mamoudou Karamoko
Mamoudou Karamoko scorer sejrsmålet. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK