Mohamed Elyounoussi

Mohamed Elyounoussi ny nummer 10 i F.C. København

F.C. København har skrevet kontrakt med den norske landsholdsspiller, Mohamed Elyounoussi, frem til sommeren 2027.

Den 28-årige offensivspiller har senest spillet for Southampton FC i Premier League og skifter til FCK på en fri transfer.

Elyounoussi, der til dagligt bliver kaldt ”Moi”, fik sit gennembrud i Norge for Sarpsborg og derefter Molde, inden han blev solgt til FC Basel. Her havde han stor succes og blev blandt andet kåret til Årets Spiller i den schweiziske liga.

I 2018 købte Premier League klubben Southampton FC ham, og i 2019 blev han udlejet til Celtic FC i to sæsoner til sommeren 2021. Her blev Elyounoussi, efter et par stærke sæsoner, kaldt tilbage til Southampton, hvor han har spillet i Premier League de to seneste sæsoner.

Nu fortsætter han karrieren i F.C. København.

”Mohamed passer perfekt ind i vores strategi om at have en trup med topspillere og unge store talenter," siger sportsdirektør Peter Christiansen.

"Han er en skandinavisk profil, der har stor erfaring fra Premier League, landsholdet og europæisk fodbold. Vi glæder os over, at han bliver en del af FCK og de ambitioner, vi har for vores klub.”

”Vi har haft flere positive samtaler med ham, hvor han har vist, at han ikke bare er en dygtig fodboldspiller, men også en meget sympatisk og dedikeret personlighed."

"Vi forventer, at han bliver en markant profil for os og hjælper med at give vores talenter en stærk karakter at læne sig op ad i deres udvikling,” siger Peter Christiansen.

Elyounoussi er noteret for 90 kampe, ni mål og seks assists for Southampton FC, mens det blev til 67 kampe og hele 24 mål og 14 assists for Celtic FC, samt 84 kampe med 23 mål og 30 assists for FC Basel. På det norske landshold har han spillet 52 kampe og scoret ni gange.

”I Moi får vi en klassespiller med en enorm erfaring," siger cheftræner Jacob Neestrup.

"Han har vundet titler i flere forskellige klubber, og han kommer sulten til København. Vi har været grundige i vores research, og alle referencer har udelukkende været positive."

"Vores samtaler med Moi har blot bekræftet os i, at vi ikke bare får en dygtig fodboldspiller, men også meget stærk karakter,” siger Jacob Neestrup.

”Moi har en høj arbejdsmoral og stor løbekraft, og han kan bidrage rigtig godt i vores første pres. Yderligere er han relationelt stærk, både centralt og på begge sider, og vi føler os helt sikre på, at han vil løfte vores niveau og samtidig skærpe konkurrencen på alle de offensive positioner i vores offensive struktur,” slutter Neestrup

Mohamed Elyounoussi ser frem til at blive F.C. Københavner efter en årrække i schweizisk, skotsk og engelsk fodbold:

”Jeg er overbevist om, at skiftet til F.C. København er det helt rigtige for mig," siger Elyounoussi.

"Jeg har haft nogle rigtigt gode møder med PC og Neestrup, der har fortalt mig om klubben, om holdet og om de store ambitioner, der er i FCK."

"Samtidig følger man som skandinav altid med i udviklingen, og jeg har set, at Parken er et fantastisk sted at spille, og at klubben hele tiden vil løfte sig for at spille med de bedste."

"Det er meget motiverende, og jeg glæder mig over at blive en del af det,” siger Mohammed Elyounoussi, der får trøje nummer 10 for Løverne.

Alle i FCK byder Mohamed velkommen til klubben og byen.

Spillerfakta
Navn: Mohamed Elyounoussi
Født: 4. august 1994
Tidligere klubber: Sarpsborg 08, Molde, FC Basel, Southampton FC, Celtic FC
Landskampe: 52 A-landskampe og ni mål for Norge
Titler: National mester og pokalvinder med Molde FK, FC Basel, Celtic FC