Kvist tiljubler N'Doye

Midtjylland Moments: Masser af mål

Siden august 2014 har vi kun tabt én af syv hjemmekampe til FC Midtjylland. Og vores samlede hjemmebane-statistik er også god: 20 sejre, fem uafgjorte og fem nederlag siden det første møde i Parken i maj 2001.

17. maj 2001: 3-0 - Første hjemmekamp mod FCM
Efter et nederlag og en uafgjort på udebane fik vi vores første sejr over den nye midtjyske Herning/Ikast-klub, da de gæstede Parken den 17. maj 2001. Det var vores første hjemmekamp efter det internationale Melodi Grand Prix og med sejren var vi stadig var ubesejrede i foråret med seks sejre og fem uafgjorte, inden de sidste fire runder.

Alle husker, at foråret endte med Zumas saksespark og guldmedaljer, men husker måske ikke, at midtjyderne i deres første sæson var medaljekandidat. Inden kampen var topstillingen: 1. Brøndby 51 point, 2. FCK 50 point, 3. Silkeborg 50 point, 4. FC Midtjylland 48 point. Så en udesejr havde sendt dem forbi os i tabellen!

Sejren blev grundlagt allerede det første kvarter, hvor vi kom foran 2-0. Zuma scorede på en returbold fra Peter Skov-Jensen efter et Thorninger-forsøg, og Jacob Laursen øgede på et straffe, som Carsten Lektonen begik mod Todi Jónsson. Herefter lukkede vi fuldstændig kampen ned på den der nye måde, vi havde lært under Roy Hodgson, og kort før tid satte indskiftede Heine Fernandez det tredje og sidste mål.

14. marts 2005: 4-0 - Største hjemmesejr
Det var forårspremieren i Superligaen efter et forfærdeligt efterår, hvor vi kun lå nr. fem hele 16 point efter Brøndby, der førte ligaen ti point foran FC Midtjylland. Så vi skulle have point på kontoen for at nå en medalje, og den forrygende 4-0-sejr indledte en god stime med syv Superliga-sejre i træk og en målscore på 19-2. Desværre vandt vi kun to af de sidste otte runder, men vi fik dog sølv på bedre målscore end netop FCM.

Et meget veloplagt og velspillende FCK-mandskab kom foran efter 20 minutter på et hovedstød af anfører Bo Svensson, og inden pausen firsttimede Magne Hoseth fornemt et indlæg fra Michael Silberbauer i nettet. ”Silber” var selv manden bag vores to scoringer i 2. halvleg, og dermed fik hovedparten af de 20.607 tilskuere en dejlig oplevelse at gå hjem på denne søndag eftermiddag.

Kaptajn Svensson åbnede scoringen

19. maj 2011: 5-2 - N’Doye-show på rekordernes aften
Vi havde allerede sikret mesterskabet et par uger før, men havde revanche til gode, eftersom FCM i forårspremieren slog os som det første og hidtil eneste Superliga-hold i denne fantastiske sæson.

Det blev en fantastisk aften i København, selv om midtjyderne tidligt tog teten på et mål af eks-FCK’eren Martin Albrechtsen. Men to mål af en sprudlende N’Doye vendte slaget inden pausen, og i 2. halvleg fortsatte han. Først lagde han op til Bolaños’ 3-1-mål, og efter en midtjysk reducering N'Doye øgede til 4-2 og blev dermed nummer tre på alle tiders sæson-topscorerliste med 25 mål. Siden satte han i øvrigt også Santin op til 5-2-målet.

Det var vores 12. hjemmesejr i træk, hvilket var rekord for den bedste række i dansk fodbold. Vi tangerede også rekorden for flest sejre på en Superliga-sæson (foreløbig 24) og rekorden for flest opnåede point på en sæson (78).

7. december 2014: 3-0 - En ekstra livline
Inden denne sidste runde i efteråret var vi hele 11 point efter midtjyderne, og på en råkold og regnfuld aften var gæsterne bedst i starten. Efterhånden arbejdede vi os ind i kampen, og efter et par udmærkede chancer kom vi foran kort før pausen på et selvmål af Jim Larsen.

Efter en glimrende 2. halvleg og langvarigt pres på det midtjyske mål sikrede vi først sejren definitivt til allersidst ved Danny Amankwaa (87.) og Nicolai Jørgensen (93.).

Den 1. maj 2016: 5-3 - Den mest målrige
Inden kampen var der stadig lidt spænding i toppen, men vi førte trods alt ligaen syv point foran SønderjyskE og otte foran FC Midtjylland inde de sidste syv runder. Men en midtjysk sejr ville holde deres håb i live.

Det blev ikke årets kamp, men årets sjoveste, som Nicolai Jørgensen sagde efter målfesten, hvor vi sprudlede i starten og førte 2-0 efter ti minutter på mål af Delaney og Santander. Det kunne være blevet både tre og fire-nul inden pausen, eller på et Delaney-hovedstød på underkanten af overliggeren lige efter pausen.

I stedet reducerede Pusic på en tilfældig chance, men Verbic svarede straks igen med et kanonmål. FCM gav sig ikke, og Jakob Poulsen reducerede til 2-3 på frispark, hvorefter Pusic hårfint fik underkendt en scoring fik offside.

Nervøsiteten bredte sig, men Nicolai var sikkerheden selv, da han udnyttede et straffe mod Toutouh til 4-3. En Robin-redning på endnu et Poulsen-frispark sendte bolden på stolpen og gys gennem tribunerne, inden Nicolai slog sejren fast til 5-3 fem minutter før tid.