Løverne sejrede på stærk 2. halvleg

Thomas Kristensen fik chancen i startopstillingen for første gang siden Randers-kampen 3. oktober, mens Bolaños indledte på bænken. TK lå centralt med Kvist, mens Claudemir rykkede ud på højrekanten, hvor han jo indledte sin FCK-karriere i efteråret. Martin Vingaard kunne fejre sin 26 års fødselsdag med forårssolskin, men desværre uden udsigt til fodbold de næste mange måneder, efter hans meniskskade i Chelsea-kampen i onsdags.  Brøndby måtte også undvære en del skadede spillere, bl.a. de tre centerforsvarere von Schlebrügge, Goodson og van der Schaaf, ligesom Martin Bernburg heller ikke er klar til Superligaen endnu oven på sin skade.

På lægterne var der desuden afbud i tusindvis fra Brøndby-fans i protest mod det registreringssystem, klubben har indført til alle udekampe.

Brøndby kom bedst fra start, og allerede i kampens første minut appellerede Nikolaj Agger for straffe, da Antonsson tacklede ham i feltet, mens de jagtede en lang Daniel Wass-fremlægning. Minuttet efter fik Grønkjær en god hovedstødschance i feltet på en Oscar Wendt-dødbold fra højre, men ellers var det gæsterne, der var mest på bolden i kampens indledning, mens hjemmeholdet virkede noget rustne efter London-turen.

Efter fem minutter fik Jan Kristiansen serveret en stor chance, da Krohn-Dehli spillede ham fri i dybden, men Antonsson nåede stærkt ned og tackle ham i allersidste øjeblik. Løverne havde svært ved at få spillet til at hænge rigtigt sammen, men viste i glimt gode momenter, som da N’Doye sendte Santin til baglinien og brasilianeren fikst snød en modstander, inden han lagde fladt på tværs i feltet. Her valgte Pospech at springe over den, da Claudemir lurede bagved, men en forsvarer kom imellem.

I det 17. minut var Jan Kristiansen igen ved at slippe fri i feltet, men denne gang nåede Wendt lige akkurat at prikke til hjørne. Efter 25 minutter gik det dog galt, da et Jallow lod et Jan Kristiansen-indlæg fra højre passere til Nikolaj Agger, der fik tid og plads i feltet til at vende rundt og knalde bolden i nettet uden for Johan Wilands rækkevidde.

Herefter kom mestrene bedre ind i kampen, hvor et velorganiseret og kontant Brøndby-mandskab dog fortsat holdt dem godt fra fadet. Så selv om man resten af halvlegen havde bolden meget mere end før, kneb det gevaldigt med at komme til afslutninger. De sidste driblinger og afleveringer, når man var oppe omkring feltet, savnede simpelthen kvalitet, og derfor kom Stephan Andersen først lidt på arbejde i halvlegens slutminut, hvor Grønkjær snød to mand i venstre side og lagde bolden godt tilrette for Claudemir, men fra kanten af feltet sendte han den lige i favnen på Brøndby-keeperen.

Efter pausen, hvor Bolaños afløste Kvist, kom der helt anderledes fart over feltet, og der var kun spillet to minutter, da mestrene havde bragt balance i regnskabet. N’Doye headede bolden på trekant-sammenføjningen, hvorefter Santin fra nært hold kunne heade riposten over stregen til 1-1. Brøndby havde måttet tage Jallow ud og sætte Jens Stryger ind i angrebet, og han havde en udmærket afslutning kort efter, men fra spids vinkel sendte bolden over mål. Men det kunne ikke skjule, at der nu stod F.C. København på kampen – man havde simpelthen fundet det ekstra gear frem og fremviste en helt anden vilje og gejst, inden i de første 30-35 minutter af kampen.

Angreb på angreb bølgede ned mod Stephan Andersen & co., der kun med møje og besvær holdt stand mod den hvide angrebsmaskine, men 20 minutter før tid måtte de kapitulere efter et fremragende FCK-opspil i højre side. Zanka fandt den meget veloplagte Bolaños, der sendte Pospech til baglinien, og hans indlæg lå perfekt til N’Doye, der pandede bolden i nettet til udelt begejstring for de mere end 28.000 fans, der havde ”let spil” mod de ca. 150 fremmødte Brøndby-fans.

Helt så let gik det ikke på grønsværen, men det var en helt anden kamp end før pausen, og Brøndby kom reelt ikke frem til noget, siden Strygers afslutning kort efter pausen. De blev regulært nedkæmpet af et effektivt spillende mesterhold, der i TK havde kampens helt store spiller, hvorfor han da også fortjent blev kåret til Man of the Match.

Langt inde i Peter Rasmussens overtid satte Jesper Grønkjær et effektfuldt punktum, da han på karakteristisk vis trak på tværs foran feltet, bragte sig i skudposition og præcist sparkede bolden ind ved den ene stolpe, hvor Stephan Andersen ikke nåede ned.

3-1, og dermed er forspringet til forfølgerne oppe på ufattelige 21 point – om end FC Midtjylland har to kampe til gode og derfor kan reducere det til 18. Men det her mesterskab må være afgjort længe før sidste spillerunde!