Knebent nederlag til U19-holdet

F.C. Københavns U19-hold spillede tirsdag eftermiddag den 3. gruppekamp i efterårets UEFA Youth League. U19-holdet skulle i lighed med 1. holdet møde Leicester City FC. En udvisning til keeper Filip Djukic viste sig desværre at blive dyr for holdet.

De to U-19 mandskaber brugte de første 5-10 minutter på at lære hinanden bedre at kende. Der var ingen tvivl om, at F.C. København var klart det bedste tekniske hold – mens englænderne til gengæld virkede meget store rent fysisk.

F.C. København U19 satte sig dog en smule på kampen, og de offensive spillere havde en vis succes med at drille det engelske forsvar, og efter 12 minutters spil, var det netop teknik der besejrede muskler. Nicklas Røjkjær tog et frækt træk og lavede tunnel på en af Leicesters forsvarsspillere, tog et træk og sparkede herefter bolden i mål – den blev godt nok forsøgt afværget på stregen, men dette forsøg var ikke i nærheden af at lykkes.

Det virkede som om, at F.C. Københavns plan ville lykkes – men i det 19. minut begik keeper Filip Djukic desværre en stor fejl, da han parerede bolden med hænderne 5-6 meter uden for feltet, og efterfølgende korrekt fik fremvist et rødt kort.

Udvisningen ændrede kampen fuldstændig, for med en mand i overtal kunne Leicesters U19-drenge presse de danske U19’ere langt tilbage på banen. Men på trods af et overtag til englænderne, så det ud til at F.C. København ville holde føringen til pausen, men kort før pausefløjtet endte en clearet bold hos Alex Pascanu lige uden for feltet, og han hamrede bolden i mål uden chance for den indskiftede keeper Christoffer Monty.

Efter pausen fortsatte Leicesters U19-hold med at presse de gæstende københavnere, og hvis det taktiske oplæg fra den engelske trænerstab indeholdt ”skyd udefra”, så blev dette efterlevet. Efter 51 minutter tog Layton Ndukwu chancen fra distancen og endnu engang endte bolden i netmaskerne.

F.C. København U19 gjorde meget rigtigt, men en mand i undertal gjorde det til en svær opgave at indhente Leicester. Den opgave blev endnu sværere i det 66. minut, da da Layton Ndukwu bragede den ind til 3-1 med endnu et langskud.

Men F.C. København blev ved med at klø på, og kom da også frem til nogle chancer – blandt andet havde Jonas Wind et skud på indersiden af stolpen. Men Jonas Wind blev kort efter alligevel målscorer, da han efter en returbold på et hjørnespark endte med at heade bolden i mål.

I kampens sidste kvarter var det F.C. København U19 der havde langt det meste af spillet, og flere gange var tæt på at få bolden i mål, men ind ville bolden ikke, og derfor sluttede det hele med en 3-2 sejr til Leicester U19.

I gruppens anden kamp vandt FC Porto U19 med 2-0 på udebane over Club Brugge U19. FC Porto U19 topper gruppen med ni point for tre kampe, herefter følger Club Brugge U19 med fire point, Leicester City U19 med tre point og F.C. København U19 med et enkelt point.