U19-holdet før finalen mod Ajax

Knebent finalenederlag til U19 mod Ajax

F.C. København måtte se sig besejret 2-1 af AFC Ajax i fredagens finale i den internationale U19-turnering på The Mohammed VI Football Academy i Rabat i Marokko.

I finalen åbnede hollænderne scoringen i det 8. minut, da Skye Vink modtog en lang fremlægning og elegant tog bolden ned og lobbede den over FCK-keeper Oscar Buur.

I det 14. minut kom udligningen efter flot forarbejde af Neo Jönsson. Svenskeren tog et par træk mod mållinjen i højre side og fandt Roberto Risnæs, der fladt sparkede bolden i nettet inde foran mål. Målet var nyoprykkede Risnæs' tredje i turneringen.

Roberto Risnæs
Roberto Risnæs udligner til 1-1. Foto: Torkil Fosdal, FCK Media

Sejrsmålet kom kort før tid, da Don-Angelo Konadus frispark på kanten af feltet først blev blokeret, men desværre for københavnerne sprang bolden ud til Ajax-spilleren igen, der denne gang knaldede returbolden hårdt i nettet.

Ligesom de øvrige knald eller fald-kampe blev opgøret spillet over to gange 30 minutter, mens de indledende gruppekampe blev spillet over to gange 25 minutter.

Hollænderne havde besejret spanske Sevilla 4-1 efter straffesparkskonkurrence i deres semifinale torsdag aften, mens de unge løver slog værterne fra den lokale klub 2-0 på vejen til finalen.

Turneringen var opvarmning til 1/8-finalen i UEFA Youth League på tirsdag, hvor slovakiske MSK Zilina venter på udebane kl. 16.30.