Santin historisk i målrig pokaldyst

Kampreferat: Santin historisk i målrig pokaldyst

Ståle havde som ventet skiftet en del ud i startopstillingen for dels at give nogle af de unge spillere chancen og dels spare nogle af dem, der bliver trukket størst veksler på i efterårets komprimerede kampprogram. Det mest overraskende var derfor ikke, at der kun var to gengangere fra i søndags (Stadsgaard og Bengtsson), men at Youssef Toutouh indledte på den centrale midtbane sammen med TK.

Troels Bech sendte derimod samme hold på banen, som i søndags spillede 0-0 mod Brøndby, bortset fra Anders Møller Christensen, der fik et slag i hovedet i den kamp. Og Bechs tropper fik en glimrende start på kampen, da Jacob Schoop bragte dem foran allerede i det 9. minut. Efter 8 begivenhedsløse minutter fik OB kampens første hjørne, som Skulason dog slog så langt, at bolden var på vej ud ved det modsatte hjørneflag. O’Brien jagtede den dog, nåede den og slog den ind over, hvor den blev headet ud af feltet til Schoop, som kunne udplacere Jakob Busk med et fladt spark i det lange hjørne.

Og smilene i den fynske lejr blev endnu større, da Martin Spelmann ni minutter senere kunne øge til 2-0 mod et stadig meget passivt FCK-mandskab, som blev overlistet af en smuk kigge-væk-finte fra Rasmus Falk, hvor han spillede Spelmann fri i højre side af feltet, hvorfra han sparkede bolden ind til 2-0.

På det tidspunkt havde hjemmeholdet kun haft et par langskudsforsøg, som var blevet blokeret inden de nåede ind til Mads Toppel i OB-målet, med bagud 0-2 viste løverne, at løvehjertet absolut stadig bankede inde bag den hvide trøje. 2-0 er  som bekendt også ”den farligste føring”, og det gamle mundheld skulle få ben at gå på, inden halvlegen var omme.

Præcis midt i halvlegen fik César Santin nemlig reduceret, omend på en noget tilfældig chance. Gíslason tog chancen udefra, men skuddet blev blokeret, så bolden gik højt op i luften over OB-feltet, og da den dumpede ned, ramte Kasper Larsen helt ved siden af, da han ville cleare, og i stedet kunne den brasilianske måltyv løfte bolden over Toppel.

Målet gjorde underværker for Byens Hold, som pludselig optrådte med meget mere gejst og selvtillid, og da stadionuret rundede den halve time stod der 2-2 på tavlen! Danny Amankwaa, som fik mange roser af Ståle efter kampen, drev bolden frem, fandt Santin i højre side, og han gik til baglinien og slog bolden ind foran, hvor Toppel kun fik slået den ud i feltet. Her kom Pierre Bengtsson stormende, og da O'Brien samtidig tøvede med at tackle, kunne han hamre bolden fladt ind i det lange hjørne.

Minuttet senere var det tilmed meget tæt på 3-2 i københavnsk favør, da et Bengtsson-hjørne fra højre blev snittet videre tæt under mål, men to FCK’ere, som vi i skyndingen ikke fik set hvem var, nåede ikke at styre bolden over stregen, inden den passerede forbi i høj fart.

Lidt efter brillerede Pierre med en tunnel på Rasmus Falk i venstre side og fandt Santin ved forreste stolpe med et præcist indlæg, men han styrede bolden tæt forbi den nærmeste opstander. Minuttet senere røg københavnerne af sted i en tre mod tre-kontra, men Santin mistede bolden, da han forsøgte at komme fri til afslutning. Og inden halvlegen var slut så man et virkelig smukt angreb, hvor Toutouh trak ud i højre side, fandt Amankwaa i modsatte side, trak ind mod midten og fik bolden igen og sluttede af med at hamre den lige over overliggeren med venstre.

Den kunne godt have fortjent en bedre skæbne, men nede 0-2 efter halvdelen af halvlegen, skal man heller ikke klage over udviklingen, for det var virkelig to helt forskellige halvdele – for begge holds vedkommende.

Efter pausen blev der dog vendt om på tingene igen, da gæsterne tidligt bragte sig foran igen. Et fynsk frispark blev trillet kort til Spelmann, der fyrede af fra distancen, og Jakob Busk kom en anelse for sent ned, så bolden strøg i netmaskerne tæt op ad den ene stolpe.

Men igen viste københavnerne mental styrke, og bare to minutter efter kunne man ikke bare udligne, men også vende en side i historiebogen og skrive "César Santin" som den mest scorende FCK-spiller gennem tiderne. Hans anden scoring i kampen – et hovedstød fra nært hold efter et præcist TK-indlæg fra højre – bragte ham nemlig forbi hans tidligere angrebsmakker Dame N’Doye.

3-3, og man sad og glædede sig over, at der stadig var over en halv time igen af denne underholdende dyst. Og mens OB-forsvaret virkede rystede, svingede løverne for alvor taktstokken og satte sig mere og mere på kampen. Og midt i halvlegen gav det bonus efter et fremragende kontraløb. Danny Amankwaa førte bolden op langs midteraksen, havde TK helt fri til venstre, men valgte at spille til højre til Pourié, og tyskeren, der i pausen havde afløst Adi, kvitterede med at udplacere Toppel og bringe sit hold foran for første gang i kampen.

Lidt efter måtte Santin indkassere kampens første gule kort for et frispark på Skulason, men det var ikke derfor han sekunder efter blev taget ud til fordel for Delaney. Lidt efter kom også Nicolai Jørgensen ind for Gíslason, så Toutouh gik op foran, Amankwaa tog højrekanten og Nicolai venstrekanten.

Det bidrog til at fastholde grebet om kampen, og OB’erne kom aldrig rigtig tilbage i kampen og fik skabt noget. Derfor kunne hovedparten af de 6.131 tilskuere glæde sig over, at løverne forholdsvis ubesværet kørte sejren hjem og spille sig i kvartfinalerne, der afvikles i starten af december.

Holdet: Jakob Busk - Christoffer Remmer, Kris Stadsgaard, Georg Margreitter, Pierre Bengtsson - Rúrik Gíslason (73.: Nicolai Jørgensen), Youssef Toutouh, Thomas Kristensen, Danny Amankwaa - César Santin (69.: Thomas Delaney), Fanendo Adi (46.: Marvin Pourié)

Ikke benyttet: Kim Christensen, Mads Aaquist, Ragnar Sigurdsson og Christian Bolaños