Kampreferat: Mol vs. FCK

Ståle Solbakken måtte til dagens kamp se bort fra Ulrik Laursen, der fik et riv i læggen mod Shakhtar Donetsk, samt Zdenek Pospech, der døjer med en overbelastningsskade. I stedet fik William Kvist backtjansen i højre side på et hold, der havde en del lighedspunkter med opstillingen mod Kalmar i onsdags.

Løverne satte sig hurtigt på kampen, dog uden rigtig at spille sig frem til noget særligt i det første kvarters tid, hvor tempoet var en del lavere end i det seneste opgør mod Shakhtar Donetsk. Men efter 16 minutter tilkæmpede Vingaard sig et hjørne i venstre side, som han selv sparkede perfekt indover, indadskruet mod nærmeste stolpe, hvor Zanka steg til vejrs og dirigerede bolden over i det fjerneste målhjørne til københavnsk 1-0-føring.

Nogle minutter senere var Øyvind Gjerde ved at forære Santin en gratis chance med en for kort tilbagelægning, men brasilianeren snublede desværre, inden han nåede at få fat i bolden. I den anden ende skabte Molde ikke alverden, og den store, stærke Djiby Fall var tydeligvis ikke helt ved den styrke, som man husker ham fra SAS Ligaen – og i øvrigt skal Peter Larsson også have sin del af æren, eftersom han kampen igennem dækkede resolut og konsekvent op for den store senegaleser.

Omkring den halve time kom den store midterforsvarer Marcus Andreasson højest til et Molde-hjørne fra venstre, men headede lige over mål, og det var stort set den eneste farlige afslutning fra nordmændene i de første 45 minutter.

Byens Hold havde bolden klart mest, men det kneb med at spille sig frem til afslutningerne, og brasilianerne manglede lige det sidste i samspillet oppe foran. Dagens 27 års-fødselar, Atiba Hutchinson, fik en god skudmulighed lidt efter den halve time, da han blev spillet godt fra af Ailton i højre side af feltet, men canadieren sendte bolden over Molde-målet.

Først mod slutningen af halvlegen fik københavnerne skabt flere gode muligheder, der kunne have fordoblet føringen. Blandt andet afsluttede Oscar Wendt lige på keeperen efter Santin havde spillet ham fri med en tunnel, og Ailton og Santin var også tæt på at lykkes med en 1-2-kombination, men det blev ved de 1-0 ved pausen.

Til 2. halvleg kom Bryan Oviedo og Thomas Delaney ind i venstre side i stedet for Wendt og Vingaard, og Dame N’Doye fik lov at løbe lidt som højre midtbane, mens Hutchinson trak inde centralt, og Hjalte Nørregaard tog plads på bænken.

Som mod Kalmar viste Oviedo mange fine offensive takter og fin teknik, men det kostede af og til lidt bagude, hvor de andre af og til måtte træde til og ordne de defensive pligter. Det var stadig løverne, der havde solidt greb om kampen og jagtede den anden scoring. Fem minutter efter pausen kom Oviedo fint til baglinien og lagde et godt indlæg, som Ailton headede lige over mål, og kort efter opsnappede N’Doye en løs bold i den norske bagkæde og afsluttede fra spids vinkel lige forbi den modsatte stolpe.

Midt i halvlegen blev der dog længere mellem angrebene, efterhånden som den tunge bane blev vanskeligere at spille på og flere så ud som om de løb lidt tør for kræfter. Men med 20 minutter igen faldt afgørelsen, da Delaney med en fornem stikning spillede Santin fri i feltet, og han udplacerede køligt Jan Kjell Larsen i Molde-målet.

Med et kvarters tid igen gik de to brasilianere ud til fordel for Kenneth Zohore og Saban Özdogan, der bidrog til at fastholde en klar FCK-dominans kampen ud. N’Doye, der blev rykket frem ved siden af Zohore, havde en god hovedstødschance, Delaney forsøgte med et par langskud og Saban havde en kompetent afslutning efter godt forarbejde af William Kvist i højre side.

Det blev dog ved de 2-0 mod et Molde-mandskab, der tydeligvis ikke er helt på toppen endnu og derfor ikke for alvor formåede at udfordre løverne på samme måde som Shakhtar gjorde det i fredags. Med sejren er løverne sikre på mindst at slutte på 2. pladen i gruppen, afhængigt af resultatet i aftenkampen mellem Shakhtar Donetsk og Kalmar FF.