Viktor Claesson og Mohamed Elyounoussi

Kampreferat: God generalprøve før det bliver alvor

Hvis en dårlig generalprøve giver en god premiere, så ser det bedst ud for Molde, inden de to holds europæiske opgaver i næste uge. Men en god generalprøve må vel give en endnu bedre premiere?

Det var i hvert fald en god og solid præstation, som de danske mestre leverede i vinterens sjette og sidste træningskamp. En kamp, som alle heldigvis var enige om at fremrykke fra kl. 20 til kl. 14, så vi slap for et usædvanlig kraftigt uvejr over Algarvekysten torsdag aften.

Vi indledte med næsten samme hold som mod Elfsborg i søndags, hvor kun Ankersen og Lerager var nye i stedet for Sørensen og Mattsson: Grabara – Ankersen, Diks, McKenna, Jelert – Diogo, Falk, Lerager – Elyounoussi, Claesson, Achouri.

Hurtigt FCK-mål
Vi fik en fin start på kampen, da et højt og aggressivt pres fra Diogo og Elyounoussi resulterede i en svag pasning fra wingbacken Martin Linnes ned mod eget felt. Claesson kastede sig ned og prikkede bolden til en helt fri Elyounoussi, som fra hjørnet af målfeltet sparkede bolden fladt ind i det lange hjørne bag keeper Oliver Petersen.

Mohamed Elyounoussi
Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Molde havde kort efter et enkelt hjørne, men var ellers sjældne gæster i vores felt, og vi sad tungt på kampen og satte flere gode angreb op, men uden at komme til afslutninger.

Vi kunne måske have fået mere ud af et par kontraer midt i halvlegen til Diogo og Elyounoussi, og omkring den halve time var det heller ikke langt fra, at Achouri kunne afslutte tæt under mål efter et af flere københavnske hjørnespark.

Siden fulgte nogle minutter med Molde på bolden, men bortset fra en situation, hvor Fredrik Gulbrandsen prøvede at tackle bolden fra Grabara, så skete der ikke meget i vores felt.

Dobbelt op for Elyounoussi
I stedet blev det 2-0, da vi lykkedes godt med en omstilling. Falk erobrede bolden midt på vores halvdel, og Claesson, Lerager og Elyounoussi kombinerede sig lynhurtigt forbi Molde-midtbanen og sendte Diogo afsted i venstre side. Han fandt den fremstormende Claesson i feltet, og da Petersen reddede, løb Elyounoussi bolden i mål med knæet. Det var nordmandens femte mål i to kampe!

Mohamed Elyounoussi
Foto: Gaston Szerman, FCK Media


I 37. minut faldt Moldes eneste afslutning i 1. halvleg, da Markus Kasaa samlede et hjørne op uden for feltet og skruede bolden over det ene målhjørne. I samme minut faldt kampens eneste gule kort til Martin Bjørnbak, som fældede Claesson og tidligere også havde lavet et par frispark, men slet ikke noget i den ende af skalaen, som vi så mod Elfsborg.

1. halvleg sluttede med en stor FCK-chance, da Achouri spillede Diogo helt fri omkring 11-meter pletten, men Kristoffer Haugen kastede sig ned og blokerede afslutningen – og slog bolden væk med hånden, da han landede i græsset.

Diogo Goncalves
Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Næppe bevidst, for han var jo ligesom nødt til at støtte med armen/hånden, når han - for at overholde tyngdeloven - landede i græsset. Men i stedet for at Diogo gik en endnu større chance, studsede bolden over til Achouri, men Oliver Petersen var først på den.

I pausen satte vi Vavro, Mattsson, Larsson og Cornelius ind for Ankersen, Diogo, Claesson og Elyounoussi, og Molde gav uofficiel debut til Valdemar Lund i deres tre-mands-forsvar.

Mål i første minut
Igen åbnede vi halvlegen smukt og effektivt: Grabara sparkede langt nede fra eget felt, Cornelius vandt en luftduel med Eirik Haugan, og bolden gik ud til Achouri. Han sendte Cornelius til baglinjen, og før Valdemar Lund nåede at tackle, lagde Cornelius bolden ind foran, hvor Jordan Larsson ekspederede den i mål.

Jordan Larsson
Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Der var ikke engang spillet et minut, da de to indskiftede satte målet op, og kort efter sørgede de to andre indskiftede, Mattsson og Vavro, for at afværge en potentielt stor skudchance i vores felt, da Molde kombinerede fint i venstre side og spillede en fri Kristian Eriksen i feltet.

På det efterfølgende hjørnespark fik Eirik Haugan til gengæld alt for god plads helt inde i målfeltet og headede bolden ind til 3-1.

Kort efter var vi tæt på 4-1 efter et drømmeopspil! Først kombinerede Achouri og Falk elegant i venstre side, og så spillede Falk 1-2 med Cornelius og fik bolden med forbi Molde-forsvaret, men afsluttede lige på Albert Posiadala, som stod i Molde-målet efter pausen.

Rasmus Falk
Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Kort efter havde Fredrik Gulbrandsen et forsøg fra distancen, men så blev der heller ikke noteret meget mere på chanceblokken i den sidste halve times tid.

Chancefattig sidste halve time
Efter flere udskiftninger sluttede vi med et hold, der hed Grabara – Jelert, Vavro, Diks, Sørensen – Højlund, Clem, Mattsson – Larsson, Cornelius, Froholdt

Molde skiftede også otte mand undervejs, deriblandt desværre også Valdemar Lund, som kun fik ca. 20 minutter i 2. halvleg, før hans ømme hæl voldte problemer igen.

Valdemar Lund
Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Vi sluttede af med en fornem soloaktion af Victor Froholdt i sidste minut, hvor han erobrede bolden nede på vores halvdel, afviste et forsøg på at sparke ham ned og passerede en Molde-forsvarer på vej ned mod feltet, inden det til sidst lykkedes dem at tackle bolden fra ham.

3-1 efter en meget solid indsats, hvor det vel kun var Moldes mål efter hjørne, som trak lidt ned i præstationen. Ellers var vi i fuld kontrol i hovedparten af kampen, gav meget få omstillinger og chancer væk og kunne med lidt held og præcision havde scoret et par mål mere. Men et er træningskampe... det har vi sagt og skrevet seks gange den sidste måneds tid, og nu bliver det endelig alvor i næste uge!

Victor Froholdt
Foto: Gaston Szerman, FCK Media