Jubel efter scoring

Kampreferat: Forrygende kamp med for få mål

FCN sad på det første kvarter
For første gang i 10 år startede vi med samme hold for tredje kamp i træk, men det blev ikke også til tre sejre i træk, og vi skal nok være glade for, at det i det mindste blev til det ene point i den nye, lækre blå udebanetrøje.

For første gang i lang tid spillede vi for tilskuere, idet det nu var tilladt at have 500 personer på stadion inklusive det hele, hvilket betød at der var 273 tilskuere, mens resten var spillere, stab, stadionpersonale, TV og presse m.m.

Allerede i kampens tredje minut var det tæt på at gå galt, da Nelsson fejlbedømte en lang bold, og Atanga stak ned mod feltet og lagde bolden til rette for Magnus Kofod, men Kalle Johnsson reddede fornemt hans velplacerede skud. På det efterfølgende angreb kom Ivan Mesik tæt under mål til en god hovedstødschance, men headede et stykke forbi fjerneste stolpe.

Carlos Zeca

Det sprudlende hjemmehold fortsatte trykket og sad fuldstændig på det første kvarter, hvor vi aldrig fik gang i vores spil og stort set ikke var oppe på den sidste tredjedel af banen. Siden byttede Ståle rundt på Falk og Stage og fik presspillet til at sidde bedre, og efterhånden flyttede vi spillet lidt frem, og da vi rundede de tyve minutter begyndte vi at ligne os selv og fik sat de første par angreb op.

Stage slog til på første chance
Og på vores første hjørnespark kom vi til vores første afslutning – og bang, så førte vi 1-0! FCN forsvaret passede slet ikke på Stage, da Pep Biel smed hjørnet ind fra venstre, og han dirigerede fornemt bolden over i det lange hjørne.

Jens Stage

Siden overtog FCN det meste af spillet igen, men stadig uden at blive farlige, men vi forfaldt igen til at spille for meget frem og tilbage nede bagved og smide lange bolde frem til Kaufmann og Daramy, som de aldrig rigtig fik fat i.

Nordsjællandsk giga-afbrænder
Og de sidste 7-8 minutter af halvlegen var vores tomgangskørsel flere gange ved at blive straffet, så det nærmest var et under, af vi førte ved pausen. Først reddede Bjelland på stregen, da Kudus afsluttede fra nært hold, og Mads Døhr skovlede returbolden over tomt mål fra halvanden meters afstand. Det burde næsten ikke kunne lade sig gøre...

Minuttet efter firsttimede Damsgaard bolden fladt i nettet, men måtte se flaget gå for offside på Atanga, der stod lige i skudlinjen og generede Kalle. Rygaard testede også Kalle med et hårdt skud, som han tog sig sikkert af, og efter et længere pres mod slutningen stod Damsgaard alt for fri ved fjerneste stolpe, men fik ikke ordentligt træf, da han vil lægge den fladt over i det lange hjørne.

Klart bedre FCK-hold efter pausen
Ragnar Sigurdsson varmede intenst op i pausen, hvilket kunne indikere at vi gik over til 3-5-2, men Ståle ventede lidt med at ændre på tingene. Det så da også ganske lovende ud i starten af 2. halvleg, hvor Kudus var heldig ikke at ryge ud med sit andet gule kort, da han hægtede Kaufmann lige uden for feltet. Pep Biel var centimeter fra selv at straffe dem, da han skruede dødbolden på overliggeren!

Pep Biel

Stage var også ved at slippe fri i feltet efter en fiks Daramy-hælaflevering, og det så i det hele taget meget bedre ud end før pausen, selv om Nordsjælland stadig havde bolden en del. Efter en times tid kom Santos og Oviedo ind for Kaufmann og Pep Biel, og Oviedo tog venstre kanten, mens Falk rykkede over i højre.

Kamaldeens drømmetræf
Kort efter serverede Oviedo en giftig dødbold, som Stage var tæt på at nå frem til ved fjerneste stolpe, men herefter vendte kampen igen. FCN’s indskiftede hurtigløber, Kamaldeen, spurtede fra Bjelland og tæt ind under mål, men prøvede selv at prikke bolden ind i stedet for at spille den helt fri Damsgaard, og Kalle parerede til hjørne.

Men på det efterfølgende angreb fik Kamaldeen drømmetræf, da de splittede vores højre side, og tæt på baglinjen sendte han bolden op i nettaget til stor overraskelse for de fleste – måske også ham selv.

Rent skydetelt det sidste kvarter
Men vi svarede hurtigt igen! Daramy blev nedlagt i højre side, og på en ny, fin Oviedo-dødbold pandede Stage bolden på stolpen! Og så gik der ellers skydetelt i det sidste kvarter, der på mirakuløs vis sluttede uden flere scoringer!

Kalle hev en ny kanonredning frem, da Mesik afsluttede tæt under mål, efter at Kalle selv havde halvklaret et afrettet forsøg fra Kudus. Fem minutter senere strøg Kamaldeen-raketten afsted igen, men i sidste øjeblik afværgede Bjelland hans aflevering ind foran mål, men vi svarede straks igen: Santos sled sig godt fri i højre side og sendte et fladt indlæg ind foran mål, hvor Daramy kun manglede et par centimeter i at prikke bolden ind fra få meters afstand.

Minuttet efter kom Magnus Kofod på skudhold, men skød lige forbi, og kort efter præsterede Kalle en helt fænomenal refleksredning, da han fik fingerspidserne på et hårdt Damsgaard-skud, så bolden prellede af på stolpen!

Kalle Johnsson

Angrebet sluttede med vilde FCN-protester for straffe til Mesik, da prøvede at presse sig mellem Varela og Bartolec. Sidstnævnte var kommet ind for Bengtsson og sat over som defensiv højre kant, mens Falk flyttede tilbage til venstre kant, og Oviedo sluttede på venstre back.

Begge kunne have vundet
Nu havde hjemmeholdet pludselig momentum, men på vej ind i tillægstiden svingede kampen igen. Først fik Daramy en stor skudchance, som blev blokeret, og efterfølgende fik Stage en endnu større midt i feltet, men Mumin nåede at blokere til hjørne, som endte med at Bjelland headede forbi. Vi nåede et hjørne mere i tillægstiden, som Nelsson også headede forbi, og mere blev det ikke til. Som om det ikke var nok – der manglede bare målene...

Begge hold gik nok med banen med en fornemmelse af, at de burde have vundet, og derfor var uafgjort vel meget passende – i hvert fald mere passende end vores pauseføring!