Kampreferat: FKO vs. FCK

Klar til anden runde

Torsdag eftermiddag spillede F.C. København sig frem til anden runde i UEFA Cup’en. Det skete med 2-2 ude mod FK Obilic fra Jugoslavien.

Det holdt dog hårdt. Efter at have været bagud 2-0 efter 47 minutter, tog 2xF fat: Fredgaard og Fernandez sørgede for F.C. Københavns videre deltagelse i den europæiske turnering.

Første halvleg var i Obilic’s favør. Jugoslaverne spillede frisk til ,og Magnus Kihlstedt havde flere gode redninger i de første 45 minutter. Han kunne dog intet gøre ved Obilic’s første mål, der blev scoret fra nært hold. Generelt stod københavnerne langt tilbage på banen, og Zuma og Fernandez havde meget svære arbejdsforhold over for det stærke forsvar hos Obilic.

Både Zuma og Bisgaard kunne dog have bragt København meget tæt på anden runde, da de begge havde rigtig gode tilbud i de første 45 minutter. Begge gange gik bolden dog forbi mål.

Anden halvleg blev noget mere livlig end første, og Obilic startede med at give FCK’erne noget af et chok: Kihlstedt kom forkert ud af sit mål og fik ikke ramt på bolden. Obilic kunne let score til 2-0, hvilket havde været nok til at komme i forlænget spilletid.

Efter 60 minutter kom Carsten Fredgaard på banen, hvilket ændrede en del. Den stærke venstrekantsspiller diskede op med flere aggressive angreb og var også manden bag FCK's reducering. Et perfekt indlæg fra Fredgaard til Fernandez resulterede i 2-1, hvilket gjorde det meget svært for det jugoslaviske hold.

Obilic var tvunget frem, men fik ikke det store ud af det. I stedet overtog F.C. København mere og mere af kampen, og få minutter før sidste slutfløjt kunne Heine Fernandez udligne. Endnu engang var det på Fredgaards glimrende indlæg.

I slutminutterne kunne Fredgaard have kronet en rigtig flot indsats med et mål. Desværre ramte han overliggeren efter at have snydt tre Obilic-forsvarere.

Kampen endte som sagt 2-2, hvilket er rigeligt for FCK til at avancere til anden runde i UEFA Cup’en. Fredag er der lodtrækning. FCK er ikke seedet, så det bliver spændende at se hvilken modstander vi denne gang trækker.