Kampreferat: FCK vs. Brø

F.C. København løb ind i en regulær lussing, da det i syvende rundes sene kamp blev til et nederlag i PARKEN på 3-1 til ærkerivalerne fra Brøndby. Morten Skoubo nettede to gange i første halvleg mens Johan Absalonsen fulgte op i anden. Hjalte Nørregaard stod for løvernes enlige træffer med sit reduceringsmål i kampens døende minutter på straffespark. 40.079 tilskuere var til stede på Danmarks nationalarena.

Hans Backe kunne mønstre identisk opstilling i forhold til sidste uges pointdeling i Randers, hvilket betød at Benny Gall var foretrukket på mål, frem for Magnus Kihlstedt. Brøndby stillede i deres velkendte formation med Elmander som hængende angriber bag Skoubo med Kahlenberg og Kamper udgørende kanterne.

Kampen startede ligeså intenst som forudset. Til synet af to flotte tifoer gik spillerne til dagens opgør, der i sin startfase glimrede med gejst og gnistrende tacklinger, der medførte to hurtige advarsler til henholdsvis Silberbauer og Dan Anton Johansen. På det spillemæssige plan skulle det imidlertid hurtigt vise sig at være udeholdet, der var bedst til at finde rytmen. Og såmænd om det ikke kastede en hurtig og nærmest lammende scoring af sig, da Johansen i det ottende minut fik lov at smække et perfekt indlæg ind i fødderne på Skoubo. Fri foran kassen var den tidligere FCM-spiller tæt på kikse, men den bløde skævert sneg sig ind ved Galls ene stolpe og dermed 1-0 til Laudrups tropper.

Scoringen skulle vise sig at få fatal betydning for kampens udvikling set med centralkøbenhavnske briller. Således formåede hjemmeholdet på ingen måde at svare igen på scoringen, og resten af halvlegen endsige kampen blev en lang sej kamp for at redde stumperne. Desværre var det ikke tilnærmelsesvis tæt på at blive til noget jubelværdigt, idet udeholdets spillere anført af en sprudlende duo i Skoubo og Elmander i dag ramte formen, som det sjældent er set i denne sæson.

Mens der var alt for langt mellem kæderne på Backes hold, glimrede Brøndbys midtbane med hurtigt og omstillingsparat angrebsfodbold med slideren Retov som centralt omdrejningspunkt. Derfor var det ikke ulogisk at udeholdet og Morten Skoubo kunne fordoble scoringen da en flot centring fra Kahlenberg først fandt Kamper, der derefter headede Skoubo aldeles fri foran mål. Med et lille skub over stregen scorede den hjemvendte angriber et af karrierens letteste mål og 2-0 en kendsgerning efter 35 minutter.

Mod halvlegens ende trak skyerne for alvor op over PARKEN, symboliseret på banen ved tre gode Brøndbymuligheder i rap og i luften ved et tungt trykkende skydække.

Og fra anden halvlegs start virkede det som om at en afstikker at orkanen Ivan ramte PARKEN klædt i gult og blåt. Således pressede udeholdet ufortrødent på, hvilket gav en masse chancer i den forkerte ende og en hel masse signaler om at denne kamp ville være endog meget svær at vende for Backes tropper. Et par sporadiske forsøg fra Silberbauer og Linderoth forsøgte at ændre status, men konstateres skal det blot - det var ikke hjemmeholdets dag i PARKEN.

Som halvlegen skred frem og udskiftninger holdt deres indtog faldt kampen i intensitet også fra udeholdets side. Agger var ved at sætte den endelige trumf på, men kiksede i fri position foran Galls kasse. Det varede dog ikke længe inden Brøndby smed spar es, idet det fem minutter før tid blev til 3-0, da Absalonsen fulgte op på et Retov-drøn på overlæggeren.

I kampens døende minutter fik Møller tilkæmpet sig et straffespark, hvilket Nørregaard eksekverede knaldhårdt med skråsikker vinderattitude op i det højre hjørne - en attitude, der netop var savnet så hårdt kampen igennem.

Dermed blev det til et grumt 3-1 nederlag for Backes tropper, der dog allerede på onsdag kan få oprejsning når AGF kommer på besøg i PARKEN.