Kampreferat: FCK vs. Brø

F.C. København formåede ikke at indhente Brøndbys forspring på 1-0 fra de to holds første semifinalemøde, da det blev til uafgjort 2-2 i PARKEN foran 24.126 tilskuere. Skoubo og Kahlenberg gjorde livet surt for københavnerne og trods et mål af Álvaro og et sidste eksplosivt kvarter af løverne, i hvilket Saarinen blev noteret for udligningen, blev det til samlet avancement for Laudrups tropper. Et udfald der, set over begge kampe, ikke kan pilles ved.

Cheftræner Hans Backe måtte til aftenens pokalsemifinale for tredje kamp i træk undvære anfører Bo Svensson, mens også Peter Christiansen var meldt ukampdygtig med en mindre skade. Det medførte omrokeringer i den bagerste kæde med Thomassen og Traoré centralt, mens Ole Tobiasen og Lars Jacobsen var placeret som henholdsvis højre-og venstreback.

Hos Brøndby var Dan Anton Johansen henvist til bænken i en startopstilling blottet for øvrige overraskelser.

Den altafgørende pokalsemifinale indledtes med et overtag til gæsterne fra Brøndby. Med en gammel kending - kontrolleret offensiv - formåede Laudrups mandskab således at skabe sig plads på løvernes banehalvdel ved ihærdigt løbearbejde og idérige afleveringer. Det gav omkring det femte minut en stor chance til Elmander på oplæg fra Kamper, men svenskeren gjorde det han efterhånden er mest kendt for - at misbruge chancer.

Udeholdets overtag blev dog kortvarigt, idet hjemmeholdet fik kæderne skubbet længere frem, hvilket gav en masse spil på midten med overvejende herredømme til Nørregaard og Linderoth. I front begyndte især Zuma at røre på sig og med sin ekstreme bevægelighed skabte sydafrikaneren flere gode tilløb til chancer, men Agger og Nielsen var på lovlig eller ulovlig vis effektive til at bremse løvernes påfund.

Derfor skulle kampen runde den halve time førend det for alvor gibbede i de mange FCK-fans på lægterne. Et karakteristisk run af Hoseth resulterede i en afslutning lidt udenfor feltet, men med en afretning havnede læderet, for Brøndbys vedkommende, nådigt i sidenettet.

Herefter blev spillet om midtbanen igen dominerende og væsentligt mindre spil i det to målfelter blev resultatet, hvorfor halvlegen ikke bød på det seværdige chanceskabende spil man véd de to mandskaber kan præstere.

Det var da også derfor at en dødbold skulle åbne for scorings-ballet. Med fem minutter tilbage af halvlegen tilkæmpede Brøndby sig således et frispark midt på løvernes banehalvdel. Dette blev løftet ind i feltet, og da den københavnske defensiv med måbende passivitet over flere omgange ikke fik clearet bolden tilstrækkeligt, drattede denne til sidst ned til Skoubo, der uden de store problemer prikkede udeholdet foran.

Scoringen var en våd klud i ansigtet på løverne, der i den resterende del af halvlegen virkede en smule desillusioneret med udsigten til at der skulle tre mål til for at vende billedet.

Fra anden halvlegs start blev Hoseth pillet ud til fordel for Saarinen og den finske back skulle hurtigt få en fod med i et livgivende københavnsk mål. Det skete da et FCK-kontra-angreb afløste en gigant-chance til Elmander, der på ny brændte en direktør. I stedet for 0-2 blev det 1-1 på kvikt opspil af Saarinen og Zuma, der resulterede i et indlæg fra sydafrikaneren direkte ind i panden på en fremstormende Álvaro, der dermed pustede liv i troen.

At scoringen gav fornyet optimisme var tydeligt at spore, men desværre var denne mest at spore blandt dagens københavnske tilskuere. Det gode afsæt til anden halvleg blev således ikke udnyttet at hjemmeholdet, der forsømte at stresse modstanderne tilstrækkeligt i jagten på næste mål.

Derfor endte en stor periode i anden halvleg i et form for vakuum, hvori det ikke rigtigt lykkedes Backes tropper, at sætte sig på kampen og skabe chancerne. Omvendt ønskede Brøndby ikke at fare frem over stepperne bedst illustreret ved en indskifting midtvejs i halvlegen af defensive Wieghorst frem for Skoubo.

Løverne havde gnisten ved Álvaro scoring, men formåede ikke at tænde bålet og i stedet blev det til en kontrascoring med tyve minutter igen, da det lykkedes Elmander at prikke bolden forbi hjemmeholdets off-sidefælde, hvilket gav Kahlenberg en friløber midtbanespilleren ikke svigtede på.

Det mål lukkede reelt kampen, men roses skal københavnerne dog for afslutningsvist at blusse op og levere et sidste kvarter, i hvilket det snildt kunne være blevet til adskillige scoringer. Det blev dog ved det ene mål Saarinen sendte ind via et projektil ind i det lange hjørne med små ti minutter tilbage af kampen. Det ultimative spænding var dog tæt på at indtræffe i den hektiske slutfase, men Álvaro, Zuma, Møller, Nørregaard og Thomassen måtte sande at hverken marginalerne eller dommer Claus Bo Larsen var på hjemmeholdets side trods det gigantiske pres.

Fire minutter inde i overtiden lød fløjtet, der fortjent sendte Brøndby i pokalfinalen. For F.C. Københavns vedkommende må det blot konstateres, at kræfterne ikke rakte til at vende slagets gang, hvorfor succes i SAS Ligaen og Royal League nu står alene på københavnernes dagsorden.