Kampreferat: FCF vs. FCK

Ailton hurtigt på pletten
De hvidklædte københavnere blev høfligt klappet på banen af tilskuerne på det tætpakkede Fredericia Ny Stadion, hvor de lokale helte for en gang skyld ikke led under favoritværdigheden. Det forhindrede dem dog ikke i bogstaveligt talt at blive modtaget af en sandt festfyrværkeri, da de løb på banen, men der skulle ikke gå mange minutter, før der blev lagt en dæmper på de forventningsfulde jyder.

Først styrede Nordstrand et hovedstød fra Gravgaard videre tæt under mål, men keeper Stig Olsen reddede flot. Minuttet efter var keeperen dog chanceløs, da Ailton prikkede bolden fladt i nettet. Det var resultatet af et hurtigt kontraangreb, som brasilianeren selv havde iscenesat, da han fik bolden i midtercirklen uden en modstander i miles omkreds. Via Nordstrand slap Hutch til baglinien i venstre side, og så var Ailton hvor han skulle være, da afleveringen faldt millimeterpræcist.

Trods den tidlige dukkert gik hjemmeholdet frisk nok til sagen, men kom dog ikke frem til alverden i det første kvarters tid. I den anden ende fik Nordstrand en god mulighed, da Oscar Wendt gik med i venstre side og slog den fladt ind foran, men en forsvarer fik tacklet i sidste øjeblik. I stedet slog Fredericia til i det 18. minut - om ikke som et lyn fra en klar himmel, så i hvert fald fra en mørk efterårshimmel. Nathan Coe fik ikke ordentlig fat i en halvkikset afslutning fra Søren Philipps, og Rasmus Katholm var hurtigt over returbolden og satte den ubesværet op i krydset til udligning.

Solidt københavnsk overtag efter udligningen
Fra da af stod der imidlertid F.C. København på resten af halvlegen, og vi udnyttede fint vores fysiske og tekniske fortrin til at komme først på boldene og hurtigt erobre den igen, hvis vi mistede den. Og vi producerede såmænd også chancer nok til flere mål. Efter en snes minutter bragede Silber et langskud lige uden om stolpen, og fem minutter senere var Hutch meget nærgående, da han trak fint ind i feltet fra venstre og fyrede et hyperfarligt skud af, der susede lige ved siden af. Kort efter var det Sionkos tur til at forsøge sig fra distancen, men også hans skud strøg lige uden om.

Omkring den halve time snurrede Ailton rundt på en tallerken i feltet og fyrede fladt af mod nærmeste hjørne, men Stig Olsen fik reddet til hjørne. Her kom Gravgaard kommer højest og bolden dumpede ned til Ailton, der fra nært hold løftede den over mål.

Hjemmeholdet spillede deres chance, men var sjældne gæster oppe i vores straffesparksfelt og havde ikke noget der lignede en målchance. Til gengæld forsvarede de sig klogt og dygtigt og kunne gå til pause med uafgjort 1-1 og samle nye kræfter.

Sionko satte tingene på plads
Dem fik de også brug for, eftersom mestrene kom ud og fortsatte hvor de slap før pausen med et tungt pres, der stressede det jyske forsvar. Således fik de ikke afværget et indlæg fra Wendt, som Sionko i stedet var meget tæt ved at få hovedet på inde foran mål. Man noterede sig et enkelt udmærket Fredericia-angreb, hvor de fik bolden ind i feltet, inden Silber fik ryddet op, men det var helt efter spillets fordeling at Sionko kunne bragte mestrene i front påny. Han sendte selv William til baglinien i højre side, søgte derefter ind i feltet, modtog Williams fine indlæg, tæmmede det og knaldede kuglen ind i det lange hjørne.

Det fik dog ikke de rødblusede til at melde sig ud af kampen, og i de næste 5-10 minutter fik de lagt et ganske godt pres på gæsterne, men de store chancer blev det dog ikke til. Søren Philipp kom på skudhold i feltet, men Brede fik tacklet ham godt. Tommy Knudsen havde et godt, fladt langskud lige ved siden af mål, og Philipp headede lige på Coe, da han fik et udmærket indlæg fra Katholm.

Ind imellem disse jyske muligheder måtte Hutch en tur uden for banen efter at have fået en bold lige i synet, men han var ikke mere rystet end at han var meget tæt på at øge til 3-1, da Sionko igen startede en hurtig kontra nede fra egen halvdel, hvor bolden via Ailton og Nordstrand endte hos den løbestærke canadier. Forsvaret fik dog afværget til hjørne, og dem fik vi for en gangs skyld ikke noget ud af i aften.

3-1 blev det dog alligevel, da Sionko med syv minutter igen kronede en fornem indsats ved at sparke bolden fladt ind under Stig Olsen efter at Hutch havde drevet bolden ind fra venstre, og Ailton sendte den videre i feltet til tjekken. Forinden havde Würtz afløst Nordstrand, og i slutminutterne kom også Bertolt og debutanten Mathias 'Zanka' Jørgensen på banen. I overtiden var Sionko tæt på et hattrick, da Hutch smart løftede bolden ind i feltet, hvor han kom stormende, men desværre lobbede han den i nettaget.

Efter fem ligakampe, der kun har budt på tre scoringer - men også fem clean sheets - var det dejligt at få gang i målscoringen og også undgå forlænget spilletid og straffespark, som vi har måttet ty til de foregående sæsoner i pokalkampe mod Slagelse og Thisted.