Santander og Fischer

Kampreferat: Endnu en sejr!

I lørdags fik Horsens deres første indkast efter 10 sekunder - denne gang gik der hele 36 sekunder... til gengæld førte det til et straffespark, da dommeren vurderede, at Nicolaj Thomsen væltede Jonas Thorsen omkuld tæt under mål. Svært at se i situationen, men heldigvis havde Stephan luret Kjartan Finnbogason og parerede fornemt islændingens spark fra 11 meter-pletten.

Kort efter headede Okosun forbi på et indlæg fra højre, og efter otte minutter fik de udbytte af deres hektiske og aggressive start. Et langt indkast fra Qvist endte midt i feltet, hvor Alexander Ludwig trykkede af, og selv om bolden ramte Boilesen inde på stregen, kunne han ikke forhindre den i at gå ind.

Om målet fik Horsens til at slappe lidt af, eller om vi bare steppede op, skal være usagt, men i hvert fald fik vi snart et helt anderledes greb om kampen, der begyndte at udvikle sig på vores præmisser.

Desværre var den unge Marcus Bobjerg en væsentlig bedre aften end sidst, og med kort mellemrum dykkede han hurtigt ned og snuppede flade afslutninger fra Fischer og Falk - især den sidste var en stor chance. Og ind imellem fik Lüftner annulleret en scoring for en hårfin offside, da han ellers firsttimede en Fischer-dødbold op i målhjørnet.

Men efter 16 minutter blev vi belønnet for en god offensiv periode, da Thomsen serverede en perfekt friløber for Santander, der køligt løb ned og udplacerede Bobjerg.

Den næste halve snes minutter skete der ikke alverden i felterne, men omkring den halve time måtte en Horsens-forsvarer redde på stregen, da Thomsen satte hovedet til et Fischer-hjørne. Og ti minutter før pausen måtte Bobjerg hive en kanonredning frem, da Fischer trykkede af fra kanten af feltet.

Jo, 2-1-målet hang i den kølige forårsluft, men hjemmeholdet ville også op og lege lidt med. Bare et minut før pausen fik Finnbogason en kæmpe chance tæt under mål, men Stephan parerede fornemt hans hårde helflugter oppe under overliggeren. De fik også et par dødbolde mere, men i overtiden slog vi kontra - og Ankersen fandt Santander ved nærmeste stolpe, og med et præcist hovedstød sørgede han for pauseføringen.

Efter pausen udviklede kampen sig mere og mere på Horsens' præmisser. Hvor de før pausen "kun" havde 3-4 lange indkast, kom de nu til væsentligt flere - men de helt åbne chancer blev det ikke til. Okosun havde dog et farligt hug efter en times tid, men det stod Erik i vejen for.

På det tidspunkt havde vi ikke skabt noget offensivt efter pausen, men så fik vi tilkæmpet os et hjørne - og så ramte vi igen Horsens med en dødboldscoring. Santander headede på Fischers hjørne, men bolden studsende ned i græsset og op i Eriks hovedhøjde, og han dirigerede mesterligt bolden over forsvaret og Bobjerg og i netmaskerne.

Bare minuttet efter måtte Stephan frem med en ny fantastisk refleksredning, da Okosun afsluttede fra nært hold efter en dødbold fra venstre. Et mål her, og så ved man aldrig...

Nu gik tiden i stedet, og selv om det altid blev hektisk i vores felt, når Qvist kylede sine lange indkast ind, så havde vi godt fat i dem. Også bogstaveligt talt, da Santander tog et lille slynggreb op Okosun - men de holdt sig nu heller ikke selv tilbage, og egentlig kan det undre, at der ikke faldt nogen gule kort i kampen.

Kvist afløste Zeca midt i halvlegen, og med ti minutter igen kom Jonas Wind ind for Fischer. Og stille og roligt kørte vi kampen hjem - indtil det 90. minut, da Jonas Thorsen smuttede forbi vores centerforsvar og headede et Jonas Borring-indlæg ind via den ene stolpe.

Minuttet efter serverede Boilesen dog en lang bold i dybden for Santander, og Mads Juel Andersen skubbede ham omkuld og fik direkte rødt kort - uden at protestere synderligt. Desværre tog Santander sig til venstre baglår efter sprinten og faldet, men vi krydser fingre, at det ikke er noget alvorligt, der sætter en stopper for hans fantastiske forårssæson.

Med sejren lægger vi nu yderligere pres på Nordsjælland ved at gå forbi dem i tabellen, inden de søndag møder Brøndby. Og Brøndby kommer som bekendt til Telia Parken næste søndag - og man kunne tydeligt mærke sulten efter en Derby-sejr hos spillerne her til aften!