Kampreferat: Dju vs. FCK

På et råkoldt Råsunda fik F.C. København kun ét mål at varme sig på. Det var ikke nok, idet Djurgården fyrede op i ”jernkaminerne” og nettede hele tre gange. Ærgerlig exit for Byens Hold, der nu må koncentrere sig fodbolden på de hjemlige arenaer.

”Som trold af en æske” - må den nærmeste beskrivelse af F.C. Københavns start være. Efter små ti minutter talte notesblokken ikke færre end seks chancer og fem-nul i hjørnespark til udeholdet. Den gode start blev dog ikke omsat i noget mere håndgribeligt, selvom især Røll og Møller var tæt på. I stedet blev det Djurgården, der fik bragt sig foran, da Albrechtsen og Elmander i (u)skøn forening på et hjørnespark fik bolden bugseret over stregen.

Målet rystede københavnerne, og i minutterne efter var det lige ved at gå galt hele to gange, men det blev ved lige ved og næsten for Djurgården i disse situationer. Det med at være bagud har ikke været en ukendt fornemmelse for holdet i denne sæson. Organisationen blev hurtigt fundet igen, og bolden blev pænt spillet rundt mellem kæderne. Desværre gav overvægten i boldbesiddelsen ikke udslag i nogen farlige chancer, dertil stod Djurgårdens defensiv alt for stærkt. Røll og Bisgaard prøvede flere gange at komme til baglinien, men den sidste aflevering manglede desværre.

Djurgården havde kampen nøjagtig, hvor de ønskede den. Fra en solid defensiv fik de ofte sat spillet hurtigt i gang, og det blev til flere gode forsøg. Kort før halvlegsfløjtet fik Djurgården så deres andet mål. På en frisparksbold fra Källström, kom Albrechtsen alt for sent, og Elmander kunne sætte pandebrasken på og score sit mål nummer halvanden denne aften. Alle tidspunkter er bitre at få et mål imod sig på, men gejsten får et knæk, når det sker så tæt på halvlegsfløjtet. 2-0 til hjemmeholdet – en ganske kynisk udvikling på de første 45 minutter.

Pausen blev ikke brugt til nogen udskiftninger, selvom flere spillere ikke virkede helt oppe i gear i aften. De første ti minutter virkede direkte uinspirerede fra F.C. Københavns side, og der skulle et underkendt Elmander-mål, på en tvivlsom off-side, til at vække udeholdet. Først var det Møller, der fik et mål underkendt for en off-side, der ligeledes var på vippen, og efterfølgende var det Zuma, der med en fænomenal solotur var ved et reducere føringen. Men som i første halvleg må man tage hatten af for Djurgårdens forsvar. De var meget påpasselige og konsekvente i deres indgreb, og der blev ikke givet megen plads til FCK’ernes angribere. Bedst som man troede at et vedvarende pres ville blive sat ind, kom forskrækkelsen. En misforståelse mellem Mykland og Albrechtsen skabte en stor chance til Wowoah, men han hamrede sit skud på sammenføjningen.

Todi og Zivkovic erstattede midt i halvlegen Bisgaard og Svensson, uden at det indledningsvist ændrede noget. Djurgården var stadige farlige på kontra og dødbolde, mens det ikke lykkedes for F.C. København at komme til de store chancer.

Dette blev der dog ændret på med ti minutter igen. Todi blev hevet omkuld på en friløber, og på det efterfølgende frispark hamrede Peter Nielsen bolden på sammenføjningen via målmandens hænder. Bittert, for det kunne have skabt nervøsitet hos værterne. Sekunder efter denne chance var det så Todi, der var tæt på med et lumskt spark, men Isaksson klarede. Det trak op til en reducering, og den kom såmænd også. På flot opspil af Peter Nielsen og Todi, kunne Zivkovic hamre bolden i kassen. Lynhurtigt blev bolden hentet op på midten, og man så frem til fem spændende minutter, hvor Rune Pedersen måske på hovedet kunne…Men ak, blot et minut senere var der dømt straffe nede i den forkerte ende, og Kim Källström kunne cementere den svenske sejr med sin sikre scoring til 3-1.

Set over begge kampe var det to meget lige hold der mødtes. Til aften havde Djurgården gejsten, og de kunne, ikke ufortjent, lykønske hinanden med avancementet til anden runde. For F.C. København gælder det om at rejse sig hurtigst muligt, og spillerne får muligheden for dette allerede på søndag, når Silkeborg rammer PARKEN klokken 15.00. Og husk selvom vi mistede skummet på vores øl til aften, kan man stadig få massere ud af det der er tilbage! Vi ses på søndag - Forza FC.