Rasmus Falk

Kampreferat: Det startede skidt og sluttede værre

Det startede skidt og sluttede værre - FC Midtjylland fik straffe i første minut og kom foran, og over to timer senere brændte vi det sidste og afgørende straffespark. Ind imellem viste vi dog mange gode takter og fint spil og formåede blot ikke at udnytte chancerne.

Wind og Kaufmann var ikke blevet deres skader kvit, og Daramy var også skadet, og i stedet startede Rasmus Højlund. FCM havde ændret på to pladser siden mandagens 1-1 i Odense, Daniel Høegh og Gustav Isaksen startede i stedet for Alexander Scholz og Anders Dreyer.

Der var kun spillet cirka 40 sekunder, da Evander spillede Onyeka fri i feltet efter et københavnsk boldtab midt på banen, og Kalle Johnsson kom for sent ud og fældede nigerianeren. Sory Kaba udnyttede sikkert det indiskutable straffespark og bragte gæsterne foran.

Vi lod os dog ikke slå ud af den tidlige modgang, men holdt udmærket fast i bolden og pressede højt og aggressivt, når vi mistede den. Og efter blot ni minutter bragte vi balance i regnskabet! Stage headede et langt, præcist Boilesen-skift ned til Wilczek på kanten af feltet, mens hans skud blev blokeret op i luften, og da Onyeka ville sparke den væk, stødte Stage frem og pressede ham, så bolden ramte ham på brystet og gik i en blød bue over Jesper Hansen. Heldigt, men held er også noget, man kan opsøge!

Jens Stage

Lidt efter fik Cajuste gult kort for at nedlægge Falk, og da både Kalle og Stage allerede havde gule kort, kunne det godt ligne begyndelsen på en kortklub, der endte med at nogen måtte forlade bordet i utide, men sådan gik det dog ikke.

Efter et lille kvarter var vi tæt på at komme foran, da Pep Biel skruede en dødbold ud i siden af feltet mod Zanka, der headede på tværs, men Wilczek headede tæt forbi fjerneste stolpe.

Først efter en snes minutter begyndte midtjyderne at få gang i deres eget spil, men vi stod meget solidt nede bagved og tillod dem ikke at komme til noget. Og fra tribunerne gjaldede de københavnske kampråb højlydt fra fansene, der igen støttede stærkt op, selv om de ikke var så mange.

Midt i halvlegen slog Ankersen et giftigt indlæg fra højre efter et svagt udspark af Jesper Hansen, men bolden passerede lige forbi både Wilczek og Højlund. På det tidspunkt havde vi stadig et lille spilovertag, og lidt efter den halve time fik Oviedo en udmærket skudmulighed efter en hælaflevering fra Wilczek, men sparkede forbi.

Bryan Oviedo

Ti minutter før pausen var vi igen tæt på 2-1, da Zanka kom højest på et hjørne, men headede lige over fra kanten af målfeltet. Blot to minutter senere var FCM dog endnu tættere på, da Daniel Høegh hamrede bolden på underkanten af overliggeren efter et hjørne – og minuttet efter slap Sisto helt fri på kanten af feltet, men sparkede over mål på det store tilbud.

I slutminutterne mistede Cajuste endnu en af mange bolde, og Pep Biel snittede elegant en Falk-fremlægning videre i feltet med hælen, men den blev for hård for Højlund. I tillægstiden nåede vi  dog at få endnu en kæmpe chance, da Falk spillede Oviedo helt fri i venstre side, men han bankede bolden over mål.

1-1 og med muligheder for begge hold til at have ført, men alt i alt et lille overtag i spil og chancer til de sultne løver.

Kamil Wilczek

Indledningen på 2. halvleg blev en lidt rodet affære, og ingen af holdene spillede sig til noget særligt i det første kvarters tid, selv gæsterne protesterede heftigt, da de mente, at Oviedo hev Kaba ned under et indlæg i feltet.

Efter en times tid fik Pep Biel en udmærket skudmulighed, da han vendte rundt i feltet men sparkede ufarligt med højre lige i handskerne på Jesper Hansen. Ti minutter senere var vi endnu tættere på 2-1, da Zeca spillede Stage helt fri med en flad fremlægning, men Sviatchenko nåede tilbage og tackle til hjørne.

Vi var gode i denne periode, men blev siden mere forsigtige med bolden, og det blev lidt af en stillingskrig, hvor ingen af holdene ville løbe nogen risici. Godt ti minutter før tid fik Evander dog en stor chance, da han sparkede over efter et cutback fra indskiftede Anders Dreyer.

Fem minutter før tid fik Ankersen chancen på en dødbold 7-8 meter uden for feltet, men hamrede bolden lige over, og lidt efter kom Zanka igen først på et hjørne, men headede lige på Hansen.

Men vi måtte ud i 2 x 15 minutters forlænget spilletid, og da havde FCM allerede brugt fem udskiftninger mod vores ene (Thomsen for Højlund), og det var ikke kun udtryk for, at de havde en bred bænk, men også at trætheden så ud til at melde sig hos flere af de spillere, der har spillet mange kampe hele efteråret.

Rasmus Højlund

Første gode tilbud i ”3. halvleg” var også vores, da Thomsen med hælen spillede Boilesen i feltet, men Andersson kastede sig ned foran ham, så han ikke kunne afslutte, og det endte med et indlæg, som Ankersen længe ærgrede sig over, at han fik ram på, for så havde han givetvis flugtet den i netmaskerne.

Trætheden begyndte også at melde sig på vores mandskab, og vi smed en del dumme bolde væk i det opbyggende spil, og midtjyderne så bedst ud, da holdene gik til pause inden de sidste 15 minutter.

Pep Biel var ved at overrumple Jesper Hansen med et listigt, fladt skud, men han nåede ned og viftede bolden til hjørne, men mod slutningen var midtjyderne igen nærgående med en stor chance til Dreyer, som Boilesen fornemt kastede sig ned og blokerede, og kort efter sendte Mabil bolden på ydersiden af stolpen.

Kalle Johnsson

Mudrazija havde tidligere afløst Stage og overtog pladsen som venstre forward, mens Thomsen gik ned på midten, og kort før tid kom Marios også ind for Falk – men man kunne ikke lade være med at ærgre sig lidt over, at vi netop sådan en aften måtte undvære fire stærke offensive kort i form af Fischer, Wind, Kaufmann og Daramy. Hvis og hvis...

Efter 120 minutter – heraf 111 uden scoringer – skulle det afgøres fra 11-meter pletten, og ingen af keeperne var i nærheden af at tage de første 10 spark! Men Sviatchenko havde dog marginalerne med sig, da bolden tog overliggeren og alligevel studsede i mål.

Derfor måtte der et sjette spark til, og efter Evander havde scoret på sit, sparkede Thomsen bolden over mål, og dermed var det slut, og man fristes til at sige, at det vel ikke kunne være mere 2020-agtigt at ryge ud på denne måde...