Kenan Kodro

Kampreferat: Den blev ikke fedtet hjem

"Der er to mål i aften for klubben. Det er at gå videre og spare så meget på truppen som muligt. Altså: Det bliver grimt af helvedes til."

Sådan lød det inden kampen fra fra en af vores fans på Twitter, og en anden tilføjede:

"Især hvis FCK ikke sætter sig på det fra starten men tager for let på det og fx får et mål imod."

Egentlig en fin forhåndsanalyse, som jeres referent sagtens kunne nikke anerkendende til, for har man ikke set det før? Jo, mod KuPS for et par uger siden, men ellers viser et Nipsertjek (som jo kan ødelægge enhver god historie), at vi fx i 2016 slog Crusaders 6-0 hjemme (efter 3-0 ude), og i 2008 Cliftonville 7-0 hjemme (efter 4-0 ude). Også hold som Newtown og Shamrock slog vi komfortabelt hjemme og ude, uden at det blev rigtig grimt.

Måske fordi vi netop fik "den gode start", som vi ikke fik mod KuPS, for da Fischer efter mindre end fire minutter sparkede kuglen fladt i kassen, vidste man godt, at der aldrig ville blive spænding om udfaldet.

Viktor Fischer


Så de to mål blev opfyldt: vi gik videre og sparede på truppen. Når det ikke blev grimt, skyldes det nok ikke kun det tidlige mål, men også, at der - med ni ændringer på holdet fra i søndags - var mange på banen, som dels trængte til 90 minutter og som dels bare havde lyst til at give den gas!

Ikke mindst de to "young guns" i højre side, Mads Roerslev og Carlo Holse. Og så Kodro, der kamp efter kamp løber, slider og slæber for holdet - og nu også ved, hvor boldene kommer fra holdkammeraterne, så han er "på plads". At han så også klapper dem ind, så vi allerede fra dag 1 på træningsbanen, da han ankom lige fra ferielandet.

Derfor blev det en ganske underholdende og målrig affære, selv om spillet ikke nødvendigvis sprudlede i alle 90 minutter. Det kunne være blevet 2-0 kort efter Fischers mål, da både Falk og Kodro var lige ved at få hovedet på et indlæg, og inden der var gået et kvarter, "scorede" Carlo også på en friløber efter en fornem Fischer-stikning, men måtte til sin store ærgrelse se flaget oppe for offside. Eller var det for et lille skub? Offside var der nemlig efter vores bedste overbevisning ikke...

Anfører Sigurdsson havde et udmærket hovedstød i den anden ende, men som i den første kamp manglede de den skarphed, man til gengæld fandt i den anden ende. Midt i halvlegen generobrede Roerslev bolden højt oppe på deres halvdel, spillede Carlo som tog et par træk på tværs ind foran feltet - og hamrede bolden op i det ene målhjørne!


Kender I det med, at alle jubler vildt - og når man så ser den på slow på storskærmen, så lyder der et kollektivt "Århhhh!!!", der bare bliver større for hver vinkel, man ser den i?

Igen fulgte en fase, hvor Stjarnan havde bolden en del og fik en ny udmærket hovedstøds-chance efter hjørne. I stedet blev det 3-0, og det var også smukt, bare på en anden måde end Carlos crowdpleaser: fra Falk i venstre, til Fischer i feltet, videre ud til Carlo, som sendte Mads til baglinjen i højre - fladt indlæg til Kodro, der styrede bolden ind med venstre. Det tåler også et par gentagelser!

Kenan Kodro


Inden pausen nåede Fischer at firsttime et Bengtsson-indlæg på stolpen. I pausen udgik Falk planmæssigt, og Bengtsson på grund af en mindre skade, som der p.t. ikke forlyder noget nærmere om. Thomsen og Vavro kom ind, og vi gik fra 4-4-1-1 (Fischer hængende bag Kodro) til 3-4-2-1 med Vavro, Lüftner og Sotte i bagkæden, Roerslev og Thomsen som wingbacks, Kvist og Gregus centralt, samt Carlo og Fischer oppe bag Kodro.

Det tog kun to minutter, så stod det 4-0 - og igen mødte Kodro et perfekt Roerslev-indlæg, og denne gang headede han bolden ind fra kanten af det lille felt.

Lidt efter brød jubelen ud igen, men det var for at hylde Bashkim, der afløste Fischer og fik "comeback" efter senest at have spillet (en officiel kamp) i november 2016, da vi slog Viborg 4-0.

Bashkim Kadrii


Kodro kunne have fået sit hattrick allerede i det 55. minut, men for en gangs skyld svigtede skarpheden, da Stjarnan-keeperen gik godt ud og parerede hans skud. Carlo havde også en stor mulighed, da Bashkim spillede ham fri, men vi skulle hen til et kvarter før tid.

Så fik vi både hattricket og den fjerde assist fra Roerslev, da Kodro fik tid og plads til at tæmme indlægget på kanten af det lille felt, og for ligesom at understrege sin alsidighed, sparkede han denne gang bolden ind med højre.


Vi kunne også let være kommet på 6-0 og 7-0, blandt andet på et stolpeskud i overtiden, men der var ingen klager over indsatsen og effektiviteten! Det skulle da lige være et par "dumme" gule kort til Kodro og Sotte, men skal vi ikke tilgive dem og håbe det ikke får betydning - der skal trods alt tre til, før det udløser karantæne i kval.kampene.

Det kan dog godt blive hedt om en uge i Sofia, men den tid, den fornøjelse. Med et rygstød på fire sejre i træk og en målscore på 14-0 skal vi først en tur til Odense på søndag.