Kampreferat: Da kampen vippede til AaB's fordel, havde vi ikke modsvar

De to hold
Vores skadeliste var oppe på otte 8 mand, og vi havde fire ændringer fra holdenes Superligamøde i søndags: Grytebust, Bartolec, Papagiannopoulos og Thomsen starter i stedet for Johnsson, Varela, Bjelland og Pep Biel.

AaB manglede også en del på grund af skader, så bl.a. Andreas Hansen fik chancen i målet, og desuden kunne Lucas Andersen ikke klare en hel kamp og startede på bænken. De startede også i den 4-3-3, som de gik over til i søndags, efter at have indledt i 3-4-3.

Chancerige første 20 minutter
Allerede i kampens første minut skabte vi ravage i AaB-feltet efter et godt opspil i venstre side, men Daramys afslutning blev bremset af Thelander, der ikke kunne gøre for, at bolden bankede ind på hans ene arm.

Vi var i udmærket kontrol i indledningen, men efter fem minutter forærede vi hjemmeholdet en stor chance efter en fejlaflevering af Nelsson, men Kasper Kusk afsluttede for svagt lige uden for feltet og lige på Grytebust.

AaB dominerede de næste fem minutter og afsluttede perioden med en stor chance til Jakob Ahlmann, der fra hjørnet af målfeltet sparkede bolden tæt forbi den fjerneste stolpe. Men bare to minutter senere fik Oviedo en kæmpe chance i den anden ende efter en god 1-2-kombination med Thomsen, men han overplacerede sin afslutning.

Yderligere to minutter senere fik Thomsen en god skudchance fra kanten af feltet, efter Stage havde fået blokeret et forsøg, men Andreas Hansen nåede godt og halvklarede, hvorefter Santos var uheldig med at returbolden ikke studsede hans vej.

Kampen var nu inde i en hektisk og intens fase, for på det efterfølgende angreb ville AaB have straffe, da Papagiannopoulos kantede Kusk i feltet, hvorefter Santos indkasserede gult kort efter en luftduel med Ross midt på banen.

AaB tog teten lige før pausen
Hen mod den halve time havde vi godt fat i kampen igen, men slap alligevel aalborgenserne til et par farlige angreb, hvor Kusk sendte en flad afslutning tæt forbi, og et boldtab af Zeca gav Klitten en kontramulighed, som Nelsson dog tacklede væk.

Tre minutter før pausen indtraf en episode, der siden blev stærkt omdiskuteret, idet AaB stjal en halv snes meter, da de tog et hurtigt indkast i højre side. Det førte til en farlig afslutning fra Kusk, som Grytebust reddede til hjørne, men på det efterfølgende indlæg snittede Mathias Ross bolden ind i det lange hjørne til 1-0.

Kusk nåede at sende en udmærket afslutning afsted inden pausen, så selv om vi på mange måder havde leveret en ganske udmærket indsats og skabt et par gode muligheder, var vi altså bagud ved pausen.

0-2 og rødt kort til Ståle
I pausen blev AaB’s pokalvindere fra 1970 behørigt hyldet, og det skulle snart vise sig, at AaB-spillerne her 50 år efter stadig har chancen for at gentage triumfen.

Der var nemlig kun spillet tre minutter, da Oliver Klitten øgede til 2-0, efter Grytebust havde halvklaret et forsøg fra Kusk, som forinden havde afdriblet Zeca og Papagiannopoulos.

Men igen var Ståle oppe i det røde felt, for angrebet blev startet, efter Patrick Olsen klart og tydeligt hægtede Bartolec i et ryk frem på deres halvdel... og det kostede ham endnu et gult kort og en tur på tribunen resten af kampen.

Ti minutter efter pausen fik Santos en ganske god mulighed for at reducere, da han fik en fin frispilning i venstre side af feltet, men han sparkede lige på keeperen, der reddede til hjørne. Herefter satte vi Pep Biel ind for Thomsen, og der gik kun et minuts tid, før vi igen var tæt på reducering.

Bartolec slog et indlæg fra højre, som en forsvarer styrede op i luften, og Daramy forsøgte et saksespark, da han ikke så, at Falk stod helt fri bagved og meget gerne ville have banket den bold ind.

AaB-sejren kom aldrig i fare
Vi masede på for at komme tilbage i kampen, og midt i halvlegen havde Pep Biel et godt skud lige uden for feltet, som strøg tæt over AaB-målet. Men fra da af gik det ned ad bakke, og vi fik aldrig rigtig etableret noget ordentligt spil og slet ikke oppe omkring deres felt.

Med 2-0 i ryggen satsede AaB ikke unødigt, men fortsatte bare med at arbejde hårdt og give sig fuldt ud for sagen, og på den måde lykkedes det dem at få tiden til at gå, uden at sejren på noget tidspunkt kom i fare.

Ti minutter før tid kom Bjelland ind for Falk, så vi spillede med tre bagude og flyttede Stage længere frem sammen med Pep Biel, men lige lidt hjalp det. Vi kom ikke til chancer, og heller ikke til sidst, da Nelsson blev smidt frem, og William Bøving fik sin debut fem minutter før tid, da han afløste Santos.

Det er bare at gratulere AaB med en velfortjent sejr, for efter vores udmærkede 1. halvleg, hvor kampen stod på vippen, så havde vi ikke noget godt modsvar, da først de vippede den over til deres fordel i starten af 2. halvleg.