Kampreferat: Brø vs. FCK

De danske mestre fra F.C. København løb ind i en øretæve, da det blev til et nederlag på hele 5-0 på Brøndby Stadion. Til trods for talrige københavnske chancer viste sløset hvidt forsvarsspil sig udslagsgivende for rundens topbrag. 26.418 tilskuere så Agger, to gange Kahlenberg, Elmander og Skoubo stå for scoringerne.

Cheftræner Hans Backe kunne til storkampen mod rivalerne fra Brøndby atter råde over anfører Bo Svensson, mens Ole Tobiasen også var blevet sin skade kvit, hvilket belejligt gav plads i startopstilling qua Lars Jacobsen afsoning af karantæne.

Hos værterne fra Vestegnen afsløredes ingen overraskelser blandt Laudrups elleve udvalgte, hvilket atter betød at Svärd og Kamper var at finde i højresiden på bekostning af Dan Anton Johansen og Mads Jørgensen.

Dagens kamp på Brøndby Stadion kunne vel næppe havde fået en mere rædderlig start set med københavnske briller end tilfældet var. Et frispark begået mod Kamper efter blot fire minutter resulterede således i et godt indlæg fra Kim Daugaard og såmænd om ikke unge Daniel Agger et godt stykke fra mål kunne heade læderet i nettet via stolpen. En direkte koldstart for københavnerne og Rabo i målet, der i situationen intet kunne stille op grundet præcisionen og styrken i Aggers hovedstød.

Det skulle imidlertid blive endnu værre for løvernes forhåbninger, da sløset forsvarsspil i to tilfælde blev udslagsgivende for Kahlenbergs fordoblingen af scoren små ti minutter efter føringsmålet. En lang bold blev ugeneret forlænget af Skoubo og ned i et tomrum mellem en noget tung Svensson og Rabo. Her kom Kahlenberg susende og trods en spids vinkel og sporadisk forsvarsspil af Svensson, lykkedes det kantspilleren at sende bolden i nettet.

En grum skæbne og absolut mareridtsstart for Backes tropper, der med to mål nede kunne glemme alt om taktiske bånd og en se tingene an indstilling. Det formåede de danske mestre såmænd også ganske godt, idet de sidste 25-30 minutter af halvlegen bød på flot og opfindsomt angrebsspil i hvilken ramme, det snildt kunne være blevet til en reducering endog udligning.

Desværre var marginalerne i afslutningsøjeblikkene ikke med Nørregaard, Hoseth, Silber og Zuma, hvoraf sidstnævnte misbrugte en 100 % chance tre meter fra mål med Ankergren ude af billedet, hvilket gav Agger stopklods-status.

En underlig og tam fornemmelse af at være bagud med to mål trods godt angrebsspil fulgte Backes tropper til pause, i hvilken der ikke blev fundet anledning til udskiftning.

Mens første halvleg blev en ubehagelig københavnsk oplevelse skabt på baggrund af kampens første tolv minutter, blev anden halvleg desværre intet mindre end grim som arvesynden.

En ellers optimistisk start indeholdende et godt gennembrud af Hoseth og et par chancer til Zuma blev afløst af en gedigen omgang herrefight, hvor der blev givet og taget af et til tider ikke al for godt hjerte, hvilket gav en del gule kort til dagens aktører.

Den godkendte start gav dog ingen udbetaling og så tog sagerne for alvor fat i kedelig retning på Brøndby Stadion. Først begik Svensson klodset straffespark efter en time, men anføreren blev dog reddet af Rabo, der klarede Retovs afslutning fra ellevemeter pletten.

Det var dog en stakket frist for løverne, der i kampens sidste halve time satsede alt fremad, hvilket gav oceaner af plads bagude. Det gav hele tre scoringer til hjemmeholdet, hvor især indskiftede Saarinen så skidt ud i to af tilfældene, da finnen sløset forærede muligheder væk. Det lukrerede Elmander og Skoubo på og indimellem Saarinens blundere, lykkedes det også Morten Skoubo at score på en kontra, hvilket samlet gav 5-0 på tavlen.

Ikke just det forventede eller ønskede udfald af kampen, der sender Brøndby otte point foran med seks runder tilbage. Løverne har dog mulighed for oprejsning allerede på torsdag, når OB kommer på besøg i PARKEN kl. 19.00.