Michael Santos

Kampreferat: Ærgrelse over ikke at vinde, og lettelse over ikke at tabe

Det blev et brag af en topkamp mellem 3F Superligaens to klart bedste mandskaber - og begge ærgrer sig nok over ikke at have vundet og glæder sig over ikke at have tabt.

Bartolec startede i stedet for Varela, og ellers stillede vi samme hold, der slog Lugano i torsdags, mens FCM stillede helt samme hold, der slog Lyngby 3-0 sidste weekend.

Sektion 12

Gæsterne lagde hårdt ud, og allerede i det andet minut måtte Kalle hive en fornem refleksredning frem for at forhindre Marcondes i at heade et Evander-hjørne i nettet.

Nogle minutter senere hamrede Evander selv et forsøg tæt forbi mål, men efter 12 minutter meldte vi os for alvor ind i kampen med en stor chance. Fischer driblede til baglinjen og lagde fladt tilbage til Stage, men hans inderside-aflevering blev blokeret af en forsvarer.

Siden overtog vi dominansen for en stund med stor arbejdsiver og højt pres, og Fischer var bl.a. lige ved at smutte fri i feltet, da han tog et hårdt Bartolec-indlæg med. Efter en snes minutter fandt Fischer i fuld fart Falk i feltet, men hverken han eller Santos fik trykket ordentligt af.

Viktor Fischer

En stærk FCK-periode burde være kronet med en scoring efter 24 minutter i en 5-mod-3-kontra, hvor Santos fandt Fischer i feltet, men han sendte det store tilbud lige i fødderne på Jesper Hansen.

Minuttet efter svarede midtjyderne igen, da Kalle med det yderste af fingerspidserne snittede et Evander op på overliggeren, hvorefter Sviatchenko scorede på returbolden, men blev vinket offside.

Kalle Johnsson

Kampen svingede nu frem og tilbage og var helt jævnbyrdig, men resten af halvlegen bød ikke på de store chancer. Til gengæld bød den desværre på et voldsomt sammenstød, da Pieros knaldede hovedet ind i Alexander Scholz, men begge kunne fortsætte efter behandling – Pieros dog med et gult kort for voldsomt spil. Scholz holdt dog desværre kun til pausen, hvorefter han kørte på sygehuset til observation for hjernerystelse.

Fem minutter efter pausen var vi ved at komme i problemer, da Mikael Anderson var ved at smutte igennem midt på vores halvdel, og i et forsøg på at sparke bolden væk, ramte Nelsson ham lige i maven. Det udløste ikke engang frispark, men et gult kort havde nok været på sin plads.

Ti minutter efter pausen var vi igen tæt på at få den første scoring, der måske kunne tippe kampen afgørende til vores fordel. Jesper Hansen kom ikke helt godt ud til en Bengtsson-dødbold, og fra nært hold headede Jens Stage lige over mål.

Indtil der var spillet en dominerede sad vi godt på kampen, men så vendte spillet igen, og et Mabil-indlæg tog overkanten af overliggeren efter at have snittet en forsvarer på vejen. Det blev signalet til flere nærgående FCM-angreb, og efter 66 minutter headede Saba et hjørne på stolpen, hvorfra bolden heldigt studsede hen i favnen på Kalle.

Fem minutter efter steg et kæmpe brøl op i den lune, mørke septemberhimmel, da Nicklas Bendtner kom ind i stedet for Santos og fik den hjemmebanedebut for løverne, som han har drømt om så længe.

Nicklas Bendtner

FCM havde dog stadig momentum, og Mabil sendte et langskud tæt forbi, men Kalle var ude efter den, hvis den havde haft målretning. Minuttet efter fik Mabil i øvrigt gult, da han hev Falk ned i et kontraløb ude i siden, og det blev senere kostbart...

Seks minutter før tid – dvs ordinær tid – gik vi over til at spille 3-5-2, da Bjelland og Daramy kom ind for Fischer og Pieros, og det tog det værste af deres tryk. Kort forinden ville indskiftede Isaksen gerne have haft straffe i en duel med Papagiannopoulos, men Kehlets fløjte var tavs.

I det 90. minut fik Daramy dog en glimrende kontramulighed helt nede fra egen halvdel, men Mabil hægtede ham omkring midten og indkasserede sit andet gule kort, samtidig med at fjerdedommeren signalerede syv minutters tillægstid – som siden blev til otte.

Cirka halvvejs i tillægstiden fik Daramy en gylden chance for at blive matchhelt, da Bendtner headede en dødbold ned til ham på kanten af målfeltet, men det var svært at få rent træf, og han sendte bolden over mål.

Men snart fik man andet at tænke på, da Bartolec nedlagde Isaksen lige uden for vores felt, og Evander gjorde sig klar til en dødbold, som Robert Skov havde scoret på ti ud af ti gange. Men der lød et kollektivt, lettelsens suk fra hovedparten af de 24.464 tilskuere, da frisparket ramte en i muren og gik forbi mål.

Sektion 12

0-0 var vel alt i alt også en rimelig udgang på en kamp, som holdene skiftedes til at dominere og begge kunne have afgjort. FCM havde dog lidt flere og større chancer, men mon ikke begge lejre var fint tilfredse med i hvert fald ikke at have tabt!