Oviedo og Santos startede i stedet for Bengtsson og Kaufmann, og på bænken sad William Bøving i stedet for Ragnar Sigurdsson, der var taget hjem til Island til familieforøgelse. Af samme grund blev  Kasper Kusk i øvrigt hjemme i Aalborg.

237 tilskuere lyder ikke af meget, men de lød nu af meget i den ellers tomme Telia Parken, så det var et lille, men dejligt skridt frem mod forhåbentlig flere fans på tribunerne i de kommende uger.

FCK-fans i Telia Parken

Lækkert Daramy-mål efter halvandet minut
Allerede efter halvandet minut fik de noget at juble over, da Daramy bragte os foran 1-0! Falk slog en flad bold op mod AaB-feltet, hvor Stage kvikt lagde den af til Daramy – han tog den med i feltet forbi 2-3 modstandere og udplacerede Jakob Rinne med en venstre inderside, der gik ind via den fjerneste stolpe.

Meget mere nåede Rinne desværre ikke i kampen, for nogle minutter efter blev han skadet, da tacklede Santos ham i en boldjagt i AaB-feltet, og kort efter måtte opgive at fortsætte og lade sig erstatte af Andreas Hansen.

Han blev dog ikke sat på prøver lige med det samme, for bortset fra en Oviedo-afslutning forbi mål, havde ingen af holdene afslutninger, før vi kom på 2-0! Men vi sad hele tiden solidt på spillet og spillede fin fodbold, mens vi heller ikke tillod AaB at komme til noget som helst.

Daramy scorer til 1-0

Daramy dobbelt målscorer
Midt i halvlegen måtte AaB udskifte endnu en skadet spiller, Magnus Christensen, på den centrale midtbane, og få minutter efter slog vi til igen. Zeca sendte en fin tværbold ud til Varela, der havde plads i højre side og rykkede frem på kanten, hvor han så at Daramy kom i et løb mod feltet – og så lagde han en perfekt aflevering, som Daramy firsttimede fladt i netmaskerne, mens Pep Biel og Santos trak forsvarere til sig og skabte plads.

Efter yderligere et par gode angreb slækkede vi lidt på jerngrebet om kampen, og AaB kom mere med frem mod pausen, men det blev kun til et par lige-ved-og-næsten-indspil i feltet og et par langskud uden at ramme målet.

Efter pausen tog AaB Lucas Andersen ud, efter han kun havde haft en håndfuld boldberøringer før pausen, men det var et ”planlagt doseringsspøgsmål”, forklarede træner Jacob Friis.

Desværre måtte vi også skifte ud lidt efter, da Daramy blev ramt uheldigt i baghovedet i en duel med Mathias Ross omkring midten, og da han følte sig lidt groggy, blev han klogeligt taget ud og erstattet med Kaufmann.

AaB fik mere spil efter pausen
Lidt efter kunne vi have punkteret kampen definitivt, da Pep Biel sendte en fremragende dybdebold til Santos, der var foran Okore i løbeduellen, men ikke fik afsluttet ordentligt nede i feltet. Siden fik AaB mere og mere spil, og efter en times spil kom deres første reelle chance i kampen. Van Weert fandt en helt fri Iver Fossum på kanten af feltet, men han hamrede bolden lige mod Kalle, der nåede at slå bolden til hjørne.

Kalle Johnsson

De næste 10-15 minutter var en lidt tam affære, hvor vi ikke satsede unødigt, og hvor AaB ikke kunne omsætte deres spilovertag til chancer. Et kvarter før tid fik de derimod et frispark 6-7 meter uden for feltet, men da Patrick Olsen hamrede dødbolden mod det ene målhjørne, viste Kalle igen klassen og fik fingrene på bolden, så den prellede af på overliggeren.

Taktisk justering gav rolig afslutning
Dermed slap vi heldigvis for unødig spænding til sidst, men det skyldes bl.a. også en taktisk dobbeltudskiftning, hvor Thomsen og Bartolec kom ind for Pep Biel og Santos, så vi spillede en 4-5-1 med Zeca og Stage på defensiv midt, og Bartolec, Falk og Thomsen foran.

Ti minutter før tid fyrede Falk et godt langskud af, som tvang Andreas Hansen til en fin redning til hjørne, og kort efter opsnappede Thomsen en løs bold på baglinjen efter en AaB-misforståelse, men lykkedes ikke at prikke den til en medspiller.

Nicolaj Thomsen

Resten af kampen pressede vi AaB godt tilbage, og Zeca måtte se Hansen levere endnu en god redning på et hård og velplaceret langskud. Bartolec og Kaufmann kom også til skudmuligheder, men det blev ved de to Daramy-scoringer, der selvfølgelig indbragte ham titlen som Carlsbergs ”Mo of the Match”.