Jagten på den 12. udebanesejr

F.C. KØBENHAVN VS FC NORDSJÆLLAND
40 gange har F.C. København mødt FC Nordsjælland (eller Farum BK) i Superligaen, og i 27 af kampene har F.C. København forladt banen som vindere. Syv kampe er endt uafgjort og seks gange er FC Nordsjælland endt i vinderens rolle. Målscoren i de 40 kampe er 75-37.

Ses der isoleret på Superligakampene spillet i Farum, lyder statistikken 11 sejre, tre uafgjorte og fire nederlag i 18 kampe. F.C. Københavns målscore på udebane er 30-18.

Sæsonens første Superligakamp mellem F.C. København og FC Nordsjælland blev spillet den 9. august 2015 i Telia Parken. Kampen bød på et rødt kort til Daniel Amartey i det 28. minut, men på trods af en mand i undertal, var det Mathias ’Zanka’ Jørgensen der bragte F.C. København foran 1-0 i det 58. minut. Kort efter udgik Pelle med en skade – på et tidspunkt hvor alle udskiftninger var brugt – og med ni mod 11 blev det svært, og det lykkedes da også for nordsjællænderne at få udlignet. Brasilianske Bruninho blev manden der udlignede til 1-1, kampens slutresultat.

F.C. KØBENHAVN OG ALKA SUPERLIGAEN 2015/16
Santander, Kusk, Jørgensen, Santander, Toutouh og Cornelius kom i den forgangne weekend på måltavlen, og sikrede dermed F.C. København den flotte 6-2 sejr over AaB.

Sejren sendte F.C. København op på 45 point for 21 kampe. Det er ni point mere end AaB (der fredag aften spillede 2-2 mod AGF) og SønderjyskE, og 10 point mere end FC Midtjylland og Brøndby IF.

Samtidig har F.C. København ligaens klart bedste målscore, for med 39-15 og et plus på 24 mål, er F.C. Københavns målscore 11 mål bedre end den næstbedste måldifference (FC Midtjylland med +13). F.C. Københavns 39 mål er fordelt 16-23 på de to halvlege, mens de 15 mål scoret imod F.C. København er fordelt på syv mål i 1. halvleg og otte mål i 2. halvleg.

FC NORDSJÆLLAND OG ALKA SUPERLIGAEN 2015/16
FC Nordsjælland mødte i den forgangne weekend OB på udebane. Anders K. Jacobsen bragte OB foran 1-0, Tobias Mikkelsen udlignede til 1-1 lige før pausen, men i 2. halvleg scorede både Rasmus Festersen og Rasmus Falk for fynboerne, og dermed måtte nordsjællænderne rejse hjem med et 1-3 nederlag.

Status for FC Nordsjælland efter 21 kampe er otte sejre, to uafgjorte og 11 nederlag, og med 26 point er de at finde på 9. pladsen i Alka Superligaen. FC Nordsjælland har dog hele 16 point ned til Hobro IK på 12. pladsen, men har også ni point op til kampen om medaljerne.

FC Nordsjælland har scoret 22 mål, fordelt helt ligeligt på de to halvleg. Også når det drejer sig om defensiven er tallene for de to halvlege næste identiske. Nordsjællænderne har lukket 32 mål ind, 17 før pausen og 15 efter pausen. Det er dog specielt det sidste kvarter der har været kostbart for FC Nordsjælland, for 11 af de 32 mål imod dem, er scoret i kampens sidste kvarter.