Ingen slinger i valsen

Ståle og trænerteamet havde valgt at skifte på syv pladser i forhold til lørdagens Lyngby-kamp, og det betød bl.a. at Stephan Andersen fik sin første kamp i år, og at Jan Gregus fik sin første kamp fra start. I forhold til den første Crusaders-kamp havde vi seks ændringer – det samme havde nordirerne i øvrigt.

Det blev som ventet en temmelig ensidig forestilling mod et nordirsk hold, der havde væsentligt mindre at byde på end i den første kamp, hvor de kom til en del chancer, der med lidt held havde givet mål.

Men i dag gav vi heller ikke noget væk nede bagved, og Stephan havde vel kun et enkelt indlæg, han skulle ud og plukke i de første 45 minutter.

Det første kvarter tilspillede vi os flere store muligheder, og det var kun et spørgsmål om tid, før den første scoring kom - det gjorde den i det 14. minut,  da den veloplagte Rasmus Falk fandt Andrija Pavlovic med en fiks pasning i feltet, og med et fladt spark udplacerede han enkelt Sean O’Neill og noterede sin første scoring i FCK-trøjen.

Herefter sad vi stadig fuldstændig på spillet, men vi skal spole filmen helt frem til den halve time, før der igen opstod en rigtig god mulighed. Den var til gengæld også stor, da den meget veloplagte Falk fandt Corner, som spillede Kusk helt fri midt for mål, men nordjyden overplacerede afslutningen en anelse og måtte se den gå forbi mål.

Så spoler vi igen et kvarter frem, hvor der ikke skete alverden, bortset fra at Crusaders var over midten et par gange. Men i halvlegens slutsekunder blev det 2-0, da Remmer opsnappede en bold i feltet, som Pavlovic ikke havde fået afsluttet på. Men, som backen selv påpegede forleden, er han jo mere en oplægger end en afslutter, så i stedet for at banke den ind, serverede han den for Andy Mitchell, der headede bolden i eget net.

Efter pausen fortsatte dominansen, og det var stadig kun et spørgsmål om sejrens størrelse. Corner headede et Ludwig-hjørne ind efter 48 minutter, og Falk kronede en flot præstation med scoringen til 4-0 - flot sat op af Corner, der gik til baglinjen og lagde den tilbage til Falk.

Herefter skiftede vi tre mand ud i et hug, og det betød bl.a. at Keita fik lov at prøve positionen som midterforsvarer i stedet for Zanka. Kort efter kom gæsterne til deres første og eneste reelle chance i hele kampen, men uheldigt for dem overplacerede Owens sin afslutning en anelse, så den strøg tæt forbi den ene opstander.

I stedet fortsatte vi målfesten i den anden ende. Gregus viste sine dødboldkvaliteter, da han sparkede 5-0-målet ind direkte på frispark, og Corner kopierede sin første scoring, da han kraftfuldt pandede endnu et Ludwig-hjørne ind til 6-0.

Der var såmænd chancer til meget, meget mere, og man kunne ikke undgå at have lidt medfølelse med de sympatiske nordirere, som dog blev behørigt applauderet af FCK-fansene, hver gang de skiftede ud. De små 30 medrejsende nordirere nede på D-tribunen var synlige med flag og bannere, og vokalt fik de også markeret sig engang imellem, men festen foregik på de andre tribuner!