2 x københavnerderby: En sejr og et nederlag

Ikke den store grund til jubel

Lørdag drog bussen med FCK/KB’s junior- og ynglingehold til Fyn og Odense til et klassisk dobbeltopgør i ungdomsrækkerne. Da bussen kørte hjem nogle timer senere har der dog sikkert ikke været megen fest i bussen.

Af Jan Eliassen

4-0 til de stribede
I klokken 13-kampen var det U16-holdet der skulle møde OB, og det er nok ikke kamp som vil gå over i de københavnske historiebøger. OB havde det meste af spillet, de havde også chancerne – og som det kan læses i overskriften, så fik de også målene.

Da FCK.DK efter kampen fik fat i U16 træner Henrik Mamsen lød han træt:

- Det var ikke en god kamp, og alt gik faktisk galt – vi var ganske simpelt ikke klar. OB spiller hurtigere end os, de er mere løbevillige end os, og så scorer de nogle flotte mål.

FCK.DK forsøgte at fiske efter yderligere et par kommentarer, men at det ikke var en af de bedste kampe for den talentfulde U16-trup, ses nok tydeligt i Henrik Mamsens afsluttende kommentar:

- 4-0 tabte vi, og så er der vist ikke mere at sige om den kamp.

En kamp med rigtig mange chancer
I den sene kamp var det så U18-holdet der skulle forsøge at revanchere juniorernes nederlag, men selvom kampen var mere jævnbyrdig, så endte det alligevel med, at det også her var OB’erne der kunne synge ”hvem var det der vandt i dag...” i omklædningsrummet.

OB’erne startede rigtig godt, og havde det ikke været for målmand Mikkel Hasling, så kunne OB sagtens have været foran 4-0 efter 10 minutter, og det havde heller ikke været ufortjent hvis de havde scoret fem mål i første halvleg. OB fik dog kun scoret to mål, og da FCK/KB fik puttet en enkelt ind, så var pausestillingen 2-1.

Lige så skidt som første halvleg var, lige så god var anden halvleg – og her var det så FCK/KB der kunne have scoret fem mål, men desværre endte anden halvleg målløs, og dermed kunne Niels Sørensen, elitetræner i F.C. København og assisterende træner i dagens kamp, efter kampen konstatere:

- Det er ikke godt nok det her, det er et helt unødvendigt resultat modstanderen taget i betragtning. Hvis spillerne havde vist samme indstilling i første halvleg som i anden halvleg, så var det ikke endt med en fynsk sejr. Vi har chancerne til at komme igen i anden halvleg, og i de sidste fem minutter af kampen er vi to gange alene med keeperen uden at score, så vi kan kun ærgre os over dagens nederlag.

Op på hesten igen
Efter lørdagens to nederlag, så gælder det for begge mandskaber op at komme op på hesten igen, og så få hevet en sejr i land i sæsonens sidste kamp.

Sæsonens sidste kamp er på lørdag, hvor U16 kl. 13.00 møder Lyngby på KB’s baner på Peter Bangsvej. U18-holdet møder også Lyngby, det sker som vanligt kl. 15.00 og kampen spilles i Frederiksberg Idrætspark.