F.C. København møder Dnipro

Hvad kommer efter 999?

Dermed bliver Dnipro-kampen F.C. Københavns kamp nummer 1.000!

Det hele begyndte en sommerdag i 1992, hvor F.C. København på hjemmebane mødte Grasshoppers fra Schweiz i Toto-Cuppen. Gæsterne tog føringen ved Patrick de Napoli efter 20 minutter, Søren Lyng sikrede 1-1 lige inden pausen og samme Lyng sikrede i 2. halvleg en københavnsk 2-1 sejr.

Siden sejren over Grasshoppers er der spillet yderligere 998 kampe, hvilket bringer totalen op på 999 kampe.

De mange kampe er fordelt på følgende turneringer:

Superliga (726)
DBU Pokal (85)
Super Cup (4)
UEFA Cup/Europa League (64)
UEFA Cup Winners Cup (12)
UEFA Champions Cup/Champions League (61)
UEFA Intertoto Cup (6)
Royal League (31)
Toto Cup (10)

Der vil sikkert være nogle der tæller F.C. Københavns kampe lidt anderledes, for hvilke kampe i hvilke turneringer skal rent faktisk tælles med. Danskfodbold.com har talt kampene for os, og har fx præciseret, at kampe i de hedengangne turneringer Spar Cup og Liga Cup ikke skal medregnes, hvorimod de 4 kampe mellem mestrene og pokalvinderne, Super Cup, samt de 10 kampe i Toto Cuppen skal medregnes, idet disse kampe var underlagt DBU’s sanktioner – og derfor bestemt var officielle turneringer, ganske som de 31 Royal League kampe var det!

De snart 1.000 kampe over de seneste 22 år har givet F.C. København sejre i over halvdelen af kampene, og der er snart scoret 1.700 mål. De mange sejre har betydet, at F.C. København gennemsnitligt har vundet en titel hvert år, idet det er blevet til 10 mesterskaber, 5 sejre i DBU Pokalen, 3 sejre i Super Cup, 2 sejre i Royal League samt vinder af gruppespillet i Intertoto Cup.