Hjemme igen

FCK.DK fik sig en kort snak med sportschef Carsten V. Jensen omkring forløbet af træningslejren i Østrig. Foruden træning bød turen også på opgør mod de to tyske mandskaber, Schalke 04 og Kaiserslautern. 

Træningslejr i Østrig er noget nyt for F.C. København. Hvad var baggrunden for den tur?
- Som klub forsøger vi altid at forberede os bedst muligt på de udfordringer vi står over for og i år ved vi at vi tidligt skal ud i afgørende kampe i Europa. I disse kampe møder vi international modstand og derfor er det også nødvendigt at vi møder internationale hold i forberedelsesfasen. Hvis vi vil have kvalificeret modstand, er vi nødt til at opsøge den hvor den er. Østrig er et meget brugt sted til at lave pre-season træning for holdene fra de store ligaer. Nu har vi fået opgjort hvad vi fik ud af turen, og i forlængelse af det vil Østrig naturligvis indgå i vores overvejelser fremover. 

Hvordan ser du det sportslige udbytte af turen?
- Alt er faktisk gået perfekt. Det sted vi havde valgt var absolut højeste klasse, både indkvartering, mad, træningsbaner med videre var lige så godt som vi havde håbet på. Holdet har trænet godt og   vi har haft to gode kampe, der trods alt var det væsentligste ved turen. Samtidig har turen givet tid til integration af nye spillere. 

Hvordan er de nye spillere faldet til på turen?
- Jeg synes at det er gået fint. Både hvad angår de unge, som vi trods alt kender i forvejen: Neestrup og Laudrup, men også Mathias ’Zanka’ Jørgensen. Så er der selvfølgelig Nordstrand og Würtz der kom lidt hovedkulds ind midt i det hele. Der blev naturligvis taget godt imod dem og de nåede begge at blive integreret godt i gruppen. Set på baggrund af de få træninger de nåede at få med holdet inden kampen mod Schalke, så var præstationerne klart godkendt, så det lover godt for fremtiden. 

På lørdag, den 14. juli, står den på sidste træningskamp inden sæsonen skydes i gang. F.C. København møder IK Start på SØR Arena i Kristiansand klokken 18.00.