Andreas Kirkeby
Christoffer Monty
Felix Winther

Hård skæbne for U19

U19 tabte i dag Baltic Sea Cup-kampen i Berlin til Hertha BSC med 2-1, efter at have ført 1-0 til der manglede få minutter.

Det var en hård skæbne for holdet, der var få minutter fra at levere en gedigen overraskelse og hente alle tre point mod Hertha BSC's U23-hold, som i dag var suppleret med 3 Bundesliga-spillere fra A-truppen.

Det lignede på forhånd en meget vanskelig opgave mod de ældre og fysisk stærkere tyskere, men vi var rigtig godt med i den første halve time og holdt dem helt fra målchancer. Desværre mistede vi selv bolden lidt for hurtigt, når vi kom op på deres banehalvdel, men omkring den halve time fik vi en håndsrækning.

Maurice Klehr fik direkte rødt for at nedlægge Ahmed Daghim lige uden for feltet, hvor han var alene med keeperen. Desværre udnyttede vi dog ikke den fine dødbold-mulighed, men udvisningen ændrede kampbilledet, så vi fik bolden mere resten af halvlegen, men det formåede vi ikke rigtigt at omstille os til inden pausen.

Men bare tre minutter efter pausen bragte Muamer Brajanac os foran efter fint forarbejde af Felix Winther, og så sad vi solidt på tingene i den efterfølgende periode, hvor Hertha ikke havde meget at byde på.

Men små tyve minutter før tid - hvor vi havde skiftet de første fire af i alt seks mand - slap Irwin Pfeiffer pludselig fri i feltet, men en fremragende parade af Christoffer Monty sørgede for at vi holdt føringen.

Et kvarter før tid var marginalerne ikke med anfører Felix Winther, da han fra spids vinkel sendte bolden på underkanten af overliggeren. Vi havde også haft andre udmærkede muligheder, men vores mange udskiftninger gik efterhånden over kontinuiteten i spillet og holdets organisation.

Det betød, at vi i de sidste ti minutter kom under større og større pres, og fire minutter før tid hamrede Pascal Köpke bolden ind via underkanten af overliggeren. Det gav hjemmeholdet mere blod på tanden, og bare et minut før tid scorede Florian Krebs fra spids vinkel til slutcifrene 2-1.

En ærgerlig afslutning på en ellers virkelig flot præstation mod en klart bedre modstander, som vi både før og efter udvisningen formåede at spille rigtig godt mod i hovedparten af kampen. Så når den værste skuffelse har lagt sig, er der uden tvivl mange gode momenter at bygge videre på for Brian Riemer og U19-trænerstaben.