Fremragende præstation sikrer avancement

Ukrainerne havde ændret på to pladser siden sidst, mens Byens Hold stillede med samme 11 som i Kiev, dog med den ændring at Nicolai lå på venstrekanten og Bashkim oppe foran. Det begrundede Ståle med, at Nicolai er mere “flagrende” i sit spil, hvilket er en fordel i udekampe, mens Bashkim ligger tættere på Corner og oftere kommer til afslutninger, når han får bolden i feltet.

Det var dog Nico, der stod for kampens første afslutning, da han midt i feltet kom godt op til et Høgli-indlæg fra højre, men headede bolden lige over mål. Ellers var det så som så med aktionerne i de to felter i indledningen, der blev relativt afventende fra begge side. Dnipro gravede sig dog ikke dybt ned, men prøvede at føre spillet fremad, men satsede bestemt ikke helt butikken.

Efter små 10 minutter brød jublen løs, da Corner i to forsøg fik skovlet bolden i det ukrainske mål, men forinden var han desværre vinket offside. Det var ellers en mønster-kontra, der startede med en bolderobring af Høgli nede på hans backplads, hvorefter en meget veloplagt og letbenet Danny Amankwaa satte fart langs kanten og sendte et smukt indlæg ind til Corner – som altså bare lige havde målnæsen et par centimeter for langt fremme.

Siden gik der igen lidt stillingskrig i spillet, men efter en snes minutter gav en sjælden opspilsfejl af Zanka en kontramulighed til Dnipro, som Pelle Nilsson rutineret satte en stopper for ved at hægte Konoplyanka uden for feltet. Det kostede et gult kort, men til gengæld fik de ikke noget af ud af dødbolden.

Midt i halvlegen var Stephan Andersen ved at komme i problemer, da han ellers ganske friskt lavede skudfinten på en angribende ukrainer, men herefter sparkede bolden ind på en anden ukrainer. Han fortsatte resolut uden for feltet og headede bolden op ad banen. Omkring den halve time var det igen ved at gå galt, da Zanka og Stephan tilsyneladende misforstod hinanden lidt da Konoplyanka havde slået en lang bold op i feltet, og det resulterede i en stor skudchance til Politylo uden for feltet, men Pelle Nilsson kastede sig heroisk ned og blokerede skuddet, der havde retning mod det tomme mål.

I denne periode hang spillet ikke så godt sammen for løverne, men de sidste 10 minutter af halvlegen kom der helt andre boller på suppen. Først udfordrede Amankwaa og nød 3 mand i højre side, før han slog et perfekt indlæg til fjerneste stolpe, som Corner headede tæt forbi stolpen. Men minuttet efter sad den der! Nicolai sendte Bengtsson af sted i venstre, og han så at Corner ikke var nået helt ind foran, så han slog en flad pasning tilbage i feltet, hvor Corner var helt fri og kunne sætte indersiden på og placere Boyko i Dnipro-målet.

Det gav en helt anderledes udgang på halvlegen, men foran ventede 45 spændende minutter hvor blot en enkelt ukrainsk scoring ville sende dem videre i turneringen…

Umiddelbart kom gæsterne også fint ud til 2. halvleg, men de var lige så uskarpe i afslutningerne som i det første opgør, så tættere end et halvfarligt forsøg fra Konoplyanka blev det ikke. Så var der væsentligt mere saft og kraft i Bashkim i den modsatte ende! Efter 52 minutter snittede Corner en bold videre til ham, og han gik lidt ned i tempo for så at eksplodere i et ryk forbi backen og ind i feltet, hvor han med et hårdt og præcist spark hamrede bolden fladt ind i det lange hjørne – ganske enkelt en suveræn aktion af den nytilkomne københavner-dreng.

Dnipro kunne have bragt fornyet spænding fire minutter senere, da indskiftede Kalinic brysttæmmede et indlæg i feltet og knaldede til den, men sendte den forbi mål – og meget tættere kom de faktisk ikke, selv om de periodevis havde rigtig meget af spillet, da københavnerne klogt trak sig tilbage og koncentrerede sig om at holde føringen.

Hjemmeholdet spillede klogt, koncentreret og kontrolleret og gav intet som helst væk, og tilmed havde man mod slutningen stadig overskud til at skabe solide kontramuligheder, efterhånden ukrainerne smed flere og flere folk frem i en sidste offensiv satsning, som aldrig var i nærheden af at give bonus.

Således kunne det være blevet 3-0 ca. 10 minutter før tid, da Toutouh – der afløste Bashkim 20 minutter før tid – driblede uden for feltet, og Amartey tog over og var tæt på at liste bolden ind i det lange hjørne. Endnu større chance fik man i slutminutterne, da hvor Amankwaa lavede en fiks stopfinte, inden han sparkede bolden tæt forbi stolpen.

Man kunne virkelig have undt det unge stortalent at komme på tavlen efter den indsats, han leverede i aften, men han var absolut ikke ene om at stråle på det ”nye” FCK-mandskab, der nu har præsteret hvad forgængerne har gjort de seneste 8 sæsoner nemlig at kvalificere sig til europæisk gruppespil. Nu henstår bare at se, om det bliver Champions League eller Europa League!

Holdet: 1 Stephan Andersen – 2 Tom Høgli, 4 Pelle Nilsson, 25 Mathias Zanka Jørgensen, 3 Pierre Bengtsson – 32 Danny Amankwaa, 18 Daniel Amartey, 8 Thomas Delaney (anf.) (90.: 15 Mikael Antonsson), 10 Nicolai Jørgensen - 9 Bashkim Kadrii (70.: 24 Youssef Toutouh), 11 Andreas Cornelius

Ikke benyttet: 21 Johan Wiland, 6 Claudemir, 7 Franco Mussis, 22 Steve De Ridder og 23 Marvin Pourié