FCK/KB vinder KBU’s pokalfinale

Tirsdag aften spillede FCK/KB finale i KBU’s pokalturnering. Da kampen blev fløjtet af, var det en flok glade københavnske spillere der triumferende kunne strække armene i vejret efter en sikker 4-0 sejr over FC Amager.

Af Jan Eliassen

Kampen blev spillet på opvisningsbanen på Gentofte Stadion. Det var et opgør der havde tiltrukket forholdsvis mange tilskuere - præcist 211 var der - og specielt FC Amager havde fået mange tilhængere med ind over broerne.

Dagens modstander spiller til daglig i den landsdækkende U19 Drenge Division, og har blandt andet tre færøske U-landsholdsspillere i truppen. Forskellen på den bedste og næstbedste række var ikke specielt synlig i kampens indledende fase. Fra omkring det 20. minut begynder FCK/KB så at tage kontrol med kampen, og kommer også foran 1-0 på en scoring af Mads Kristoffersen – og i den sidste halvdel af 1. halvleg kan man godt se, at der trods alt er forskel på de to rækker.

FC Amager var godt organiseret, de kæmpede rigtig godt og skal roses for deres kampgejst, men offensivt formåede de ikke at tilspille sig mere end en enkelt stor chance. I anden halvleg holdt FCK/KB fast i det høje tempo, og viste at de har et ekstra gear, og stille og roligt udbyggede FCK/KB føringen frem til slutresultatet 4-0.

Efter et par kampe uden sejr, var det en glad træner der sagde:

- Det er jo altid dejligt at vinde, men det var lækket med en sejr i dag, specielt fordi vi ikke har vundet de sidste par kampe. I dag blev der så givet spilletid til nogle af dem, der ikke spillede i weekenden, og alle gjorde en god figur, så jeg kan bare konstatere, at det var en rigtig fed kamp, sagde Jonnie Larsen til FCK.DK.