AaB venter i Aalborg

FC Nordsjællands vej til semifinalerne

F.C. København og FC Nordsjælland har gjort det godt i DBU Pokalen i de seneste år, for et kig i historiebøgerne afslører, at F.C. København vandt turneringen i 2009, FC Nordsjælland vandt back-to-back i 2010 og 2011 og F.C. København vandt så igen i 2012. I sidste sæson nåede ingen af holdene dog finalen, og det blev Esbjerg fB der kunne kåres som vindere af DBU Pokalen.

3. runde
FC Nordsjællands sæson i DBU Pokalen startede i slutningen af september, hvor de på udebane mødte Næsby. Det lykkedes for hjemmeholdet at holde nullet frem til pausen, men i 2. halvleg sikrede Jens Stryger Larsen og Kim Aabech FC Nordsjælland en 2-0 sejr.

4. runde
FC Nordsjælland mod FC Midtjylland – men også to klubber der er tørnet sammen i pokalturneringen fem år i træk – endda to gange i finalen – hvor FC Nordsjælland har vundet begge kampe. Alt i alt har FC Nordsjælland slået midtjyderne fire af de fem gange, og således også i efteråret, hvor de vandt med 3-1. Oliver Thychosen bragte FC Nordsjælland foran, Danny Olsen udlignede før pausen, men i 2. halvleg scorede Kim Aabech og Anders ”AC” Christiansen de afgørende mål.

5. runde – også kendt som kvartfinalen
I efterårets sidste pokalkamp skulle FC Nordsjælland en tur til Hobro, topholdet i 1. division, men den kamp vandt FC Nordsjælland forholdsvis sikkert. Mario Ticinovic bragte nordsjællænderne foran kort før pausen, og i midten af 2. halvleg øgede Joshua John og Morten Nordstrand til 3-0. Hobro fik reduceret ved Tobias Perch-Nielsen, men tættere på end det kom Hobro ikke.

Semifinalerne
Nu venter så F.C. København, og læren af ovenstående tre kampe må være, at F.C. København skal være specielt opmærksomme på FC Nordsjællands offensiv efter pausen, da de har scoret seks af deres otte mål i 2. halvleg.